EĞİTİM TEMELDEN ÇÜRÜMÜŞ HALDE

Yakutiye İlçesine bağlı Erzurum Cumhuriyet Anadolu Lisesi, bakımsızlık nedeniyle içler acısı halde.

Tarih: 13.08.2023 17:07 Güncelleme: 13.08.2023 17:09
EĞİTİM TEMELDEN ÇÜRÜMÜŞ HALDE

 

www.erzurumgunebakis.com / İhsan Kumru  

Cumhuriyet Anadolu Lisesinin İçinde yüzlerce öğrencinin eğitim göreceği binanın duvarları, bakımsızlık nedeniyle dökülmeye devam ediyor. 

Cumhuriyet Anadolu Lisesinin öğrenciler için tehlike arz ettiğini ifade eden Mahalle sakinleri, acilen gerekli tedbirler alınarak, okulun bütün bölümlerinin büyük onarım ve tadilatının yapılması gerektiğini söylediler.

Mahalle sakinleri,” Okulların açılmasına sayılı günler kalmasına rağmen, okulun binası harabe bakımsız ve dökülüyor. Okulunun dış cephesinde yıllardır bakım yapılmadığı için dökülüyor ve çatısının da çok eski ve bakımsız olduğu gözlerden kaçmıyor. Bu sınıflarda eğitim-öğretim faaliyetlerinin yapılması hem öğretmenler, hem de öğrenciler açısından oldukça tehlikelidir. Burası bizim yavrularımızın eğitim yuvası. Bu binanın duvarlarının yağmura, rüzgâra dayanıklılığının sürekli göz önünde bulundurulması gerekiyor. Böyle bir durumla karşılaşıldığında burada bir çocuğumuza  bir şey olsa bunun hesabını bize okul müdürleri, öğretmenler mi verecek? Bildiğiniz gibi bazı okullarımızda güçlendirme karar alınmıştı. Yapılan güçlendirmelere inanmıyorum. Teknik olarak da izah edemezler. Ayağı kırılmış birinin ayağı alçıya alındığında bırakın koşmayı normal yürüyemez. Güçlendirme yapılan binalar da buna benziyor. Bir binayı perde betonla kurtarmaya çalışmak bana mantıklı gelmiyor. En doğrusu eski ve hasarlı binaları yıkıp, yenisini yapmaktır.  Çocuklarımız okula gönderirken çok korkuyoruz. Can kaybı olmadan biran önce önlem alınmasını ve okulun biran önce bakım yapılıp onarılmasını istiyoruz. Okul binalarında denetim olmaması nedeniyle tepkiliyiz. Çocuklar için bu durum büyük tehlike arz etmekte. Bu konuda acilen önlemlerin alınmasını ve gerekli müdahalenin yapılmasını istiyoruz. “