Egzama ile Mücadelede Sadece 2 Malzemeli Karışımın Etkisi

Egzama, çağımızın en yaygın ve rahatsızlık veren cilt sorunları arasında yer alıyor.

Tarih: 21.02.2024 12:00
Egzama ile Mücadelede Sadece 2 Malzemeli Karışımın Etkisi

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

Hem görünümüyle hem de kaşıntı hissiyle başa çıkmak oldukça zor olabilir ancak evde hazırlanan doğal karışımlarla bu soruna çözüm bulmak mümkün olabilir.

Egzama için çeşitli tedavi yöntemleri arayanların sayısı giderek artıyor. Evde doğal içerikler kullanarak hazırlanan karışımların egzamayı hafifletebileceği belirtiliyor. Bu tedavi yöntemlerinin yanı sıra beslenmeye dikkat etmek ve cildi nemlendirmek de önem taşıyor.

Egzama, kızarıklık, kaşıntı ve pul pul döküntülerle kendini gösteren bir cilt sorunu olarak tanımlanıyor. Son dönemlerde doğal çözümleri tercih edenlerin sayısının artmasıyla birlikte egzama tedavisi için doğal karışımların popülaritesi artıyor. Egzamayı hafifletmek için ihtiyacınız olan tek şey ise sadece 2 malzemeden oluşan bir karışım!

STRES EGZEMAYI TETİKLİYOR!

Egzama, genetik, çevresel ve bağışıklık sistemi ile ilgili faktörlere bağlı olarak ortaya çıkabiliyor. Zayıf bağışıklık sistemi ve ailede egzama öyküsü gibi faktörlerin yanı sıra çevresel etmenler ve stres gibi psikolojik faktörler de egzama ataklarını tetikleyebiliyor.

EGZEMAYI DURDURAN KARIŞIM:

Egzama ataklarını hafifletmek için evde hazırlayabileceğiniz karışım için ihtiyacınız olanlar ise sadece 2 yemek kaşığı aloe vera jeli ve birkaç damla biberiye yağı. Bu malzemeleri bir kap içerisinde karıştırarak egzamalı bölgeye uygulayabilirsiniz.

Not: Bu haber tedavi niteliği taşımamaktadır.