Ehliyet Sınavlarında Paralı “Joker Elemanlar” Artıyor!

Son zamanlarda ehliyet sınavlarında artan, parayla yerine sınava girme olayları artıyor. Peki, bu duruma ne gibi önlemler alınıyor?

Tarih: 24.10.2023 18:15
Ehliyet Sınavlarında Paralı “Joker Elemanlar” Artıyor!

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

Ehliyet sınavlarında özellikle son dönemlerde artan parayla sınava girme olayları dikkat çekiyor. Ehliyet alamayan insanlar, para verip başkalarını kendi yerlerine sınava sokuyorlar. Erzurum Lisesi’nde bulunan e-sınav merkezi sınav salonunda, özellikle güney ilçelerinden sınava giren şahısların daha çok bu gibi olaylara karıştığını ifade eden görevliler, yakalanan şahıslar için tutanak tutulup polise teslim edildiğini söyledi. 

Konuyla ilgili Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü, sınav merkezlerinde ne gibi önlemler alındığı ve bu gibi olayların nasıl azalması gerektiği hakkında bilgiler verdi. 

Öncelikle sınav merkezine girerken, adayların cihazdan geçerken üzerlerinde herhangi bir metal eşya olmadığı kontrol ediliyor. En küçük metal eşya bile sınav merkezine alınmıyor. Sınav merkezine bir şekilde herhangi bir kopya düzeneği sokan şahısların tespit edilip tutanak tutulduktan sonra polisler eşliğinde sınav merkezinden çıkarılıyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, tespit edilen şahısların polis merkezine götürüldükten sonra ki aşamaları bilmediklerini ifade ederken, başkasının yerine sınava giren joker elemanları bu işi bir meslek haline getirmiş durumda olduklarını söylediler.

Daha Fazla Caydırıcı Cezalar Olmalı!

“Bunun gibi olayların yaşanmaması için cezaların daha caydırıcı cezaların olması gerekiyor” şeklinde konuşan yetkililer, cezaların yetersiz olması durumunda bu olayların devam edeceğini söylediler.