Ehliyeti yenileme süresi doldu!

B sınıfı ve bazı diğer ehliyetlerde, 2024 yılı içerisinde yenileme ücretlerinde artış olacak.

Tarih: 30.12.2023 11:59
Ehliyeti yenileme süresi doldu!

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

Eğitim Sürücü Kursu sahibi Emir Aşıkoğlu, yeni düzenlemelerde B sınıfı ehliyetlerin 2023 yılı çerçevesi içerisinde ki yenileme fiyatının şuan itibariyle 16 TL olduğunu ancak hükümetin, bu ücretin 2024 yılında bin 500 TL civarında bir fiyata çıkarılacağını belirttiğini dile getirdi. 

“Cuma günü yenileme süresinin son günü olduğundan dolayı da aşırı derece de bir yoğunluk söz konusuydu” şeklinde açıklamalarına devam eden Aşıkoğlu, “İnsanlar ehliyetlerinde yeni güncellemeler yapıyorlar. Yakın tarihte süresi biten ehliyetler var. Örneğin, B sınıfı 10 yıldır, ağır vasıta ehliyetleri 5 yıldır ve motosiklet ehliyetleri yine 10 yıl süreleri vardır. Bunların arasında süresi bitenler yenilemelerini yapmaları gerekiyor. Vatandaşlarımızın cuma günü nüfusta ehliyeti güncellemeleri için son gündü” dedi.  

Son olarak yeni randevuların 2024 yılının ilk gününde ve yeni harç ücretleriyle alınacağını söyleyen Emir Aşıkoğlu, “Bize verilen net bir bilgi yok ancak gelen bilgilerde yeni yenileme fiyatının bin 500 TL olacağı yönündedir” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.