Ehliyetler ve çipli kimlikler artık birleştiriliyor!

Kimlik kartları ve ehliyetler bir araya getiriliyor ve güvenliğin daha kolay sağlanabilmesi için son başvuru tarihi kaldırıldı.

Tarih: 15.02.2024 12:32 Güncelleme: 15.02.2024 13:41
Ehliyetler ve çipli kimlikler artık birleştiriliyor!

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

Vatandaşlar belgelerini toparlayıp Nüfus Müdürlüğü’ne giderek işlemi sadece 3-5 dakikada gerçekleştirebiliyor.

2020 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan ehliyet ve kimlik birleştirme işlemi günümüzde pek çok kişi tarafından tercih ediliyor.

Yeni nesil ehliyetler çipli kimlik kartları ile birleştiriliyor ve vatandaşlar artık yanlarında hem kimlik hem de ehliyet taşımak zorunda kalmıyor. Ehliyetlerini kimlik kartlarına tanımlayan vatandaşlar bu işlem sayesinde sadece tek kart ile işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

Ehliyet ve kimlik birleştirme işlemi için belge ibraz etmeye gerek yok. Sadece iki belge (ehliyet ve kimlik) alınarak Nüfus Müdürlüğü’ne gidilmesi yeterli olacak.

Eğer ehliyet eski tip ise önce eski ehliyetin yenisi ile değiştirilmesi gerekiyor. Ancak eski tip ehliyet ile birlikte bu yenileme işlemi yapılamamaktadır. Kimlik yeni ise birleştirme işlemi için randevu alınması yeterli olacaktır. Nüfus Müdürlüğü’ne randevu tarihinde iki belge ile gidildiğinde belgeler birleştirilecektir.