Ek MTV ikinci taksitlerde son ödeme tarihi belli oldu!

Erzurum Vergi Dairesi Başkanlığı, ek MTV ödemesinde son ödeme tarihini açıkladı.

Tarih: 28.11.2023 11:59 Güncelleme: 29.11.2023 15:24
Ek MTV ikinci taksitlerde son ödeme tarihi belli oldu!

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

6 Şubat depremleri sonrasında yaraların sarılması sonrasında meclis tarafından, Motorlu Taşıtlar Vergisi’nde ek ödeme alınmasına karar verilmişti. Bu da normal ocak ve temmuz MTV’lerinin dışında eylül ve kasım ayları olmak üzere ek MTV alınması kararı alınmıştı. Ek MTV tutarının kasım ayında ki ikinci taksidine ilişkin son ödeme süresi 30 Kasım 2023 olarak belirlendi. 

Erzurum Vergi Dairesi Başkanı Selahattin Atabek, “Mükelleflerimizin, bu süreyi geçirmeden ek MTV’lerinin ikinci taksidini ödemelerini bekliyoruz. Bu ek MTV’den deprem bölgesine kayıtlı olan araçlar muaf, dolayısıyla 1 Aralık 2023 ek MTV’nin ikinci taksidinin ödenmesinin son günü” dedi. 

Açıklamalarının devamında Erzurum genelinde ki MTV borçlarından bahseden Atabek, MTV ödenmemesi durumunda meydana gelecek yaptırımlardan bahsetti. 

“Erzurum genelinde MTV borcu olan vatandaşların sayısı günlük olarak değişir. Çünkü toplamda üzerimize kayıtlı 120 bin civarında araç var. Üzerimize kayıtlı olan araçlardan tahsilât oranımız oldukça yüksektir. Erzurum’da ki insanlarımız MTV’sini süresinde öder. Ödenmeyenlere ilişkin, tebliğ ve daha sonrasında icrai para tahsili yoluna gidiyoruz. Eğer MTV ödenmezse, gecikme zammıyla birlikte elektronik haciz, araç satışına kadar gidebilecek düzeyde cebri tahsilât yöntemleri var. Ancak mükelleflerimizin bunları rızayen ödeme oranları oldukça fazladır. Ek olarak dijital vergi dairesinden, anlaşmalı bankaların banka kartı/kredi kartı, banka hesabından havale yöntemi, vergi tahsiline yetkili bankalar aracılığıyla, vergi dairesi vezneleri aracılığıyla ya da PTT şubelerine yapabilirsiniz.”