Ekmeğe ve Fırın Girdilerine Gelen Zamlar Askıda Ekmek Uygulamasını Azalttı

Türkiye genelinde ekmeğe ve fırın girdilerine yapılan zamların ardından, sokaklarda eskisi gibi askıda ekmek bırakılmasında azalma gözlemleniyor.

Tarih: 26.01.2024 09:42
Ekmeğe ve Fırın Girdilerine Gelen Zamlar Askıda Ekmek Uygulamasını Azalttı

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

Türkiye genelinde ekmeğe ve fırın girdilerine yapılan zamların ardından, sokaklarda eskisi gibi askıda ekmek bırakılmasında azalma gözlemleniyor. Ekmeğe yapılan zamların ardından fırıncılar, maliyetlerin artması nedeniyle askıda ekmek uygulamasını sürdürmekte güçlük çekiyorlar.

FIRINCILAR: "MALİYETLER ARTTI, ASKIDA EKMEK ZORLAŞTI"

Erzurum'daki fırıncılar, ekmeğe ve fırın girdilerine gelen zamların işletme maliyetlerini artırdığını belirtiyorlar. Bu artışlar nedeniyle askıda ekmek uygulamasını sürdürmenin zorlaştığını dile getiren fırıncılar, ekonomik sıkıntılarla boğuşmaktan endişe ediyorlar. Mehmet Karadeniz isimli bir fırıncı, "Maliyetler arttı, kârlılığımız azaldı. Askıda ekmek uygulamasını sürdürmek için ekstra maliyetlerimiz oluyor. Bu nedenle eskisi gibi çok fazla askıda ekmek bırakamıyoruz.” şeklinde konuşuyor.

“DURUM ARTIK ESKİSİ GİBİ DEĞİL”

Ekmeğe ve fırın girdilerine gelen zamların ardından ekonomik anlamda sorun yaşayan vatandaşlar maddi sıkıntılarla karşı karşıya kaldıklarını ifade ediyorlar. Askıda ekmek uygulamasının azalması nedeniyle ekonomik olarak daha fazla zorlanan vatandaşların, daha çok yardıma ihtiyaç duyduklarını belirtiyorlar. 

Yunus Emre Köybaşı, "Eskiden ben küçükken babamla ekmek almaya gittiğimde babam fazladan iki ekmek parası verirdi, bu da başımın gözümün sadakası olsun derdi. Askıda ekmek uygulaması maddi yetersizlik çeken vatandaşlara büyük bir destek sağlıyordu. Ancak şimdi bu uygulamanın azalması nedeniyle daha fazla zorlanabilirler. Yetkililerden bu konuya çözüm bulmalarını bekliyoruz." şeklinde açıklamada bulunuyor.

Yetkililerden Açıklama Bekleniyor

Ekmeğe ve fırın girdilerine gelen zamların ardından askıda ekmek uygulamasının azalmasıyla ilgili olarak yetkililerden henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak vatandaşlar, ekonomik sıkıntılarla mücadele etmek adına bu konuda bir çözüm bulunmasını ve askıda ekmek uygulamasının devam ettirilmesini talep ediyorlar.