EKMEK ALAMAYAN BAYAT POĞAÇA ALIYOR

Yüksek enflasyon nedeniyle alım gücü eriyen vatandaşlar, sıcak emek yerine bayat ve yarı fiyatlı un mamullerini tercih ediyor. Fırıncılarda bayat ekmek, simit ve poğaça yeni dönemi açıldı.

Tarih: 27.04.2024 21:56 Güncelleme: 27.04.2024 22:00
EKMEK ALAMAYAN BAYAT POĞAÇA ALIYOR

www.erzurumgunebakis.com / İhsan KUMRU

Maddi durumu iyi olmayan vatandaşların bayat ekmek, simit ve poğaça aldıklarını söyleyen fırıncılar, geçen yıllara göre bayat ekmek ve askıda ekmek soran vatandaşların sayısında artış  olduğunu söylediler.

Fırıncılar,” Bugün gelinen noktada un, nakliye fiyatları almış başını gidiyor. Sadece un değil, unlu mamulleri de üretiyoruz. Dolayısıyla susam, maya, yumurta hemen her kalemdeki artış bizleri etkiliyor. Sabah insanlar işe giderken poğaça, simit alarak kahvaltı yapıyorlardı. Şimdi o eski satışlarımız kalmadı. Bir gün önceden kalan poğaça ve simitlerimizi satıyoruz. Bunları ya ücretsiz ya da yarı fiyatına veriyoruz. Şu noktaya geldik, ekmek alamıyorsan bayat poğaça al. İşin gerçeği paran yoksa açsın. Geçen yıllara göre bayat ekmek ve askıda ekmek soran vatandaşlarımızın sayısında artış var. Un fiyatları bu şekilde kalırsa bizi kurtarıyor. Bizi en çok zorlayan un ve odun fiyatları. Askıda ekmek uygulamamız var. Geçen yıl bu kadar değildi ama bu yıl birçok vatandaşımız askıda ekmek soruyor. Askıda ekmekten alabilen alıyor, alamayan bayat ekmeğe de yöneliyor. Fırıncıların maliyetleri her geçen gün artmaktadır. Un, tuz ve maya gibi temel ürünlerimizdeki fiyat artışları bizleri etkiliyor. Böyle olunca ekmek fiyatlarının da artmasına neden oluyor. Un fiyatlarının daha da yükselmesini istemiyor ve bununla beraber bu fiyatların düşmesini bekliyoruz. Bizim zam talebimiz yok. Tek derdimiz un fiyatına gelen artışların önünün kesilmesidir. Devlettin stokçuların ve özellikle un fabrikalarının önünü alarak denetlemelerini artırmalarını istiyoruz. Un fiyatları kontrol altına alınsın.”