Ekonomik destek hizmet sayıları açıklandı!

Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Erzurum genelinde verilen sosyal ve ekonomik hizmet desteği istatistiklerini açıkladı.

Tarih: 21.12.2023 10:03
Ekonomik destek hizmet sayıları açıklandı!

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ

Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Erzurum genelinde verilen sosyal ve ekonomik hizmet desteği istatistiklerini açıkladı. 

Yetkililerden alınan bilgilere göre, Erzurum’da toplam bin 879 aile sosyal ve ekonomik hizmet desteği alıyor. Aylık ve periyodik olarak ödemeler yapılıyor. Bin 879 aileden 318 kişi eşinin cezaevinde olması nedeniyle sosyal ve ekonomik destek hizmetinden faydalanıyor

Ancak yetkililer, verilen bu desteğin halk arasında söylentilere neden olan “mahkûm aylığı” olmadığını söyledi. Bu sadece kurumsal bir hizmet olup her cezaevine giren vatandaş bu destekten faydalanamıyor. Sadece çocuğun ailesi yanında bakım ve eğitim giderlerini karşılamak amacıyla verilen geçici ve ekonomik bir destektir. 

Bu destek, düzenli ve sürekli geliri olmayan ve sosyal güvenlik kapsamında bulunmayan ailelerin ve (bölünmüş, parçalanmış, çalışamama durumu, engel durumu) çocukların devlet korumasına alınmaksızın koruyucu ve önleyici bir hizmet olarak çocukların aile ortamında ya da bir yakını yanında sosyal ve ekonomik olarak destek hizmeti veriliyor. Bu desteği sadece bu kriterleri karşılayan aileler şahsen başvurup ya da E-Devlet üzerinde başvurup alabiliyor. 

0-18 yaş altı çocuğu olmayan ve ekonomik sıkıntılar yaşamayan ailelerin bu hizmetten faydalanamadığını belirten Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri, bu desteğin 1 yıl süreli ve geçici katlı bir destek olduğunu, bir yıl sürenin sonunda annenin sabit durumu devam ediyorsa bu destek verilmeye devam ettiğini söyledi.