Eksi 7 derecede Cuma namazı

Erzurum’da Cuma Namazında cami de yer kalmayınca vatandaşlar buz gibi havaya aldırış etmeden Cuma Namazını eda ettiler.

Tarih: 17.02.2023 17:43
Eksi 7 derecede Cuma namazı

Soğuk havaya rağmen ibadetlerini yerine getiren vatandaşların namaz esnasında altlarında sadece ince bir hasır olması dikkat çekti.

Talha KOCA

Geçtiğimiz gün Erzurum’da Cuma Namazında vatandaşlar camileri tıka basa doldurdu. Cuma Namazında bir araya gelen vatandaşlar camide yer kalmayınca, altlarına aldıkları ince hasır kilimler üzerinde -7 derece havaya aldırış etmeden cami önündeki kaldırımlarda namazlarını kıldılar. Dondurucu hava da açık alanda namaz kılan vatandaşlar, iman gücünün soğuğu hissettirmediğini de söylediler. Sıfırın altında 7 dereceleri gösteren termometrelerle beraber saatte 13 kilometre hıza ulaşan tipi de vatandaşları, Cuma Namazından alı koyamadı. Cuma Namazında içerisinde ki saflarının tıka basa dolduğu Murat Paşa Cami’sinde buz gibi hava da dışarıda namaz kılan vatandaşlar “Hava ne kadar soğuk olursa olsun bu bizim farz ibadetimiz. Her şeye rağmen yerine getirmemiz gereken bir ibadet! İnanıyoruz ki hava ne kadar soğuk olursa ve bizde boynumuzun borcu olan namazı soğuğa ve tipiye rağmen yerine getirirsek sevabı da o kadar çok olur. Bizler zaten Erzurum Halkı olarak soğuğa karşı dirençli insanlarız. Allah ibadetlerimizi kabul eylesin.” dediler.

DEPREMZEDELER İÇİN DUA ETTİLER

Şadırvanının buz tuttuğu Murat Paşa Camisinde bahçede Cuma Namazı kılan yüzlerce vatandaş, depremzedeler için de ellerini semaya açtılar. ‘Asrın Felaketi’ diye nitelendirilen bölgede ki vatandaşlar da Cuma Hutbesinin konusu olarak bu hafta belirlenerek tüm camiler de okundu. Namaz sonrasında Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bilgisi dahilinde afetzedeler için de yardım toplandı. Yüzlerce vatandaşın az çok demeden bağışta bulunması bir kez daha insanlarımıza ‘Biz büyük bir milletiz!’ dedirtti. Namaz sonrasında üşümedik diyen vatandaşların koşarak cami etrafında ki çay ocaklarında, sobaların başında toplanması da gözlerden kaçmadı.