El dikimi yorgancılıkta hareketlenme

Gelişen teknoloji ve buna bağlı hazır giyimle birlikte tarihe karışmak üzere olan yorgancılığın bir nebzede olsa hareketlilik kazandığını aktaran Harun Harmandar, yaklaşık bir yıldır bu hareketlilik sürecinin yaşandığını dile getirdi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
El dikimi yorgancılıkta hareketlenme

Günebakış/Muhammed cOŞKUN

Harmandar, mesleğin yeni fikirlerle birleştirilerek daha canlı hale gelmesi için alanda desteklemelerin verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Yorgancılık sektörünün geldiği noktayı işaret eden Harmandar, ?Fabrika seri üretimde bizim yapamayacağımız fiyatlara ürün imal ediyor. Vergi veriyoruz, yanımızda usta çalıştırıyoruz. İşlerimiz de az olunca biz nasıl bu masrafın altından kalkalım. Belirli bir süre sonra belki bizde dükkanı kapatmak zorunda kalacaktık ki bir umut ışığı belirdi. Son zamanlarda özellikle yaşı ilerlemiş kişiler el dikimi yün yorganlar tercih etmeye başladılar. Bazıları geçmişe hasret derken bazıları da bu yorganların daha sağlıklı ve gece daha rahatlatıcı olduğunu söylüyorlar. Koyunyününün kokusunu özelediği için bile gelenler olmaya başladı. Bu durum bizlerin işlerini biraz açtı. Özellikle bu mesleği fqazxla yapan kalmadığını düşünürsek bize önemli katkısı sağladı. İlerleyen zamanlarda bu ilerleyişin daha da artmasını bekliyoruz. Bu alandaki bu hareketlilik bizlere yeni fikirler getirdi. Bizler bu alanda yeni ve güçlü fikirlerle daha fazla gelişim ve dönüşüm olabileceğine inanıyoruz. Bu alanlarda desteklemeler verilmelidir.? diye konuştu.