EL ATEL SATIŞLARINDA ARTIŞ YAŞANDI

Medikal malzemelerin başında en çok Karpal (sinir sıkışması) yaşayan hastalarda el bilek ateller daha çok satışı yapılıyor.

Tarih: 09.05.2023 17:57
EL ATEL SATIŞLARINDA ARTIŞ YAŞANDI

www.gunebakiserzurum.com/ Mihrimah Nefise DURDAĞ 

Ortopedi ve fizik tedavi anlamında alanında dizlikler, korseler, dik duruş korsesi bunun yanı sıra sinir sıkışması olan karpal tünel denilen sendromu olan sinir sıkışması olan hastalarda el bilek arterleri çok sık satışı yapıldığını ifade eden Medikal Malzeme Perakendecisi Hüseyin Uzun, yaraları kapatmak için gümüşlü örtüler olduğunu sürekli yatan hastalarda şişme ve havalı yataklarda yara tamamen oluşmazken aynı zamanda yara oluşmasını da geciktirdiğini söyledi.

Uzun,’’ Ortopedi ve fizik tedavi anlamında ve alanında dizlikler, korseler, dik duruş korsesi bunun yanı sıra sinir sıkışması olan karpal tünel dediğimiz sendromu olan sinir sıkışması olan hastalarımızda el bilek arterleri çok sık alınıyor. Yatışı olan hastalarda walker (yürüteç) tarzı dediğimiz tekerlekli sandalye bunlar çok fazla giden ürünler. Bizim sattığımız özel yara bakım kremleri var.  Bunlarda açık yaraları tedavi edici özelliği var. Intrasıde jel tamamen ithal ama bu jel yarada iyileşme sürecini hızlandıran üründür. Antiseptik ve dezenfektanlar yarayı temizlemek adına bunun üzerine daha çok satışlar yapıyoruz. Yaraları kapatmak için gümüşlü örtüler var sürekli yatan hastalarda havalı yatak dediğimiz yataklar var bu şişme yataklarda yara tamamen oluşmaz demiyoruz ama yara oluşmasını geciktiriyor. Yine biz hastayı hareket ettirsinler diyoruz. Çünkü sürekli yatan hastalarda belli bölgelerde baskı ağırlığı olduğu için kızarık meydana geliyor. Daha sonrasında ise açık yaralar oluyor. Hem yatan açısından hem de bakan açısından zor olabiliyor. Basit ürünler olarak hasta bezi ve yatan hastanın yatağına sermek için yüzde yüz sıvı ve kan geçirmez alez satıyoruz. Ameliyat öncesi emboli çorabı dediğimiz, embol atmasını önleyen çorap satışı mevcuttur. En çok giden ürünler bunlardır. Ayrıca benim on yıldır sürdürdüğüm taksondastalar ( temiz aralıklı katetürülasyon) hastalarım var. Buda mesanesi çalışmayan hastalarda günde 4 veya 6 doktorun yazdığı doza bağlı mesanesine bağlı katater yardımıyla gönderiyor. Mesanede ne varsa sindirim yaptırıyor. Genelde belden aşağısı tutmayan hastalarda kullanılıyor. Mesanesinin çalışmadığı yâda beynin mesaneye hükmedemediği zaman dediğimiz taksonda yardımıyla mesane sindirimi gerçekleşiyor. Benim takip ettiğim yüz yirmi hastam var. Onlar sürekli hasta olup devlet katkısı da var. Taksonda’yı alıp kullanıyorlar. Doktorun doz ayarlamasından sonra ya günde dört tane ya da altı tane olmak üzere kullanım periyodları vardır. Bunlar düzenli ve reçeteli hastalardır. Perakende olayından dolayı çok fazla ürünler var. Bunların hepsini bünyenizde tutamıyorsunuz. Bazıları ihale ürün oluyor çok fazla olmadığı için bünyesinde tutmuyor. Hastanelerde olmadığı zaman sipariş üzerine getirttiriyoruz. Lenf ödem hastalarına masaj aletleri var. Bunlarda doktorların isteği doğrultusunda hem hastaneye hem de vatandaşa verdiğimiz oluyor. ‘’ 

MEDİKAL ÜRÜN FİYATLARI HER HAFTA DEĞİŞİYOR                                                 

Medikal ürün fiyatlarının her hafta değiştiğini belirten Medikal Malzeme Perakendecisi Hüseyin Uzun, dolarda olan dalgalanmalar, dünya genelinde yaşanan gelişmeden dolayı ister istemez haftalık fiyatlar arttığını söyledi.