Elektrik Elektronik Ürünlerine Gelen Zamlar Erzurum Esnafını Vurdu

Erzurum'da elektrik ve elektronik ürünlere yapılan zam, bölgedeki esnafları olumsuz etkiliyor.

Tarih: 16.02.2024 09:36
Elektrik Elektronik Ürünlerine Gelen Zamlar Erzurum Esnafını Vurdu

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

Erzurum'da elektrik ve elektronik ürünlere yapılan zam, bölgedeki esnafları olumsuz etkiliyor. Son dönemde elektrikli ev aletleri, beyaz eşya ve diğer elektronik ürünlerde meydana gelen fiyat artışları, hem satışlarda düşüşe hem de işletmelerin kar paylarında azalmaya neden oluyor.

Esnaf, yapılan zamların satışları olumsuz etkilediğini belirtirken, tüketicilerin de bu artışlardan şikâyetçi olduğunu ifade ediyor. Özellikle soğuk kış aylarında talebin artması beklenirken, yüksek fiyatlar nedeniyle birçok tüketici alım yapmaktan kaçınıyor.

Yapılan açıklamalarda esnaf, "Elektrik ve elektronik ürünlere gelen zamlar, esnafımızı olumsuz etkiliyor. Hem talep düşüşü yaşıyoruz hem de kar paylarımız azalıyor. Bu durum, işletmelerimizin ekonomik olarak zor duruma düşmesine neden oluyor. Yetkililerden bu konuda çözüm bekliyoruz." dedi.

Esnafın, zam oranlarının yüksekliğinden dolayı ürün fiyatlarını artırmak zorunda kaldığını ifade ettiği belirtilirken, vatandaşların da bu durumdan oldukça rahatsız olduğu kaydediliyor.