ELEKTRİK PANOLARI BAKIMSIZ

Erzurum’da elektrik panoları Vandalların hedefi oldu.

Tarih: 23.02.2024 23:17
ELEKTRİK PANOLARI BAKIMSIZ

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Elektrik panosuna dört bir yanına yapıştırılan ilanlar çirkin bir görüntü oluşturuyor.

 Şehrin çeşitli bölümlerinde de bu türden yazıların duvar ve elektrik panolarında yer aldığı görülürken, yazıların kim ya da kimler tarafından yazıldığı ise bilinmiyor. Çevre sakinleri ve yoldan geçenler, görüntü kirliliğine sebep olan yazılara tepkilerini dile gösterdiler. 

Özellikle elektrik panolarına yapıştırılan afişler, görüntü kirliliğine sebep oluyor.   Kentin çoğu noktalarında oluşan bu kirlilikten rahatsız olan vatandaşlar, bir an önce yeklilerin bu kirliliğe bir çare bulmalarını istiyor.

Vatandaşlar, elektrik panolarının üzerinde yoğun bir şekilde yapıştırılan ilanların kötü bir görüntü oluşturduğunu belirterek, elektrik panolarının bu şekilde kullanılmasının çevre kirliğine neden olurken görsel kirliliğe de sebep olduğunu ifade ettiler.

ARAS EDAŞ’a bağlı elektrik panolarının bakımsız yoğun bir şekilde yapıştırılan ilanların kötü bir görüntü oluşturduğunu ifade eden vatandaşlar, elektrik panolarının bu şekilde kullanılmasının çevre kirliliğine neden olduğunu bir an önce temizlenmesi gerektiğini söylediler

Vatandaşlar,”  Erzurum’da birçok elektrik panoları bakımsız ve görüntü kirliliği oluşturuyor. Birçok elektrik panoları bakımsız halde iken yetkililer bir türlü çözüm bulmuyor.   Bu caddede bulunan elektrik panosu uzun süredir bakımsız halde duruyor ve bu görüntüsüyle yakışmıyor. Ayrıca elektrik panolarının üzerlerine kendini bilmez kişiler tarafından anlamsız yazılar yazılıyor. Zaten yeterince görüntü kirliği var.  Bizim güzel Erzurum’un görüntüsünü bozuyor.   Çünkü göz zevkimizi bozuyor. Erzurum bu şekilde temsil edilmemeli. Kente her gün onlarca insan geliyor. Gelen turist ilk önce bu görüntüleri görüyor.  Bu konuda herkesin üzerine sorumluluk düşüyor. Elektrik panolarının üzerine yazı yazılmamalı, zarar verilmemeli. Yetkililer bu panoyu en azından boyayarak, sorunu çözebilirler.”