Elektrikçiler odası Akıllı ev fuarlarında

Son yılların gelişen teknolojisi olarak kabul edilen akıllı evler çeşitli fuarlarla tanıtılırken Türkiye’nin her yerinden katılım sağlayanlar arasına Erzurum’da dahil oldu.

Tarih: 17.12.2023 23:16 Güncelleme: 18.12.2023 10:36
Elektrikçiler odası Akıllı ev fuarlarında

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl 

Ev sahiplerinin cihazları, termostatları, ışıkları ve diğer cihazları akıllı telefon veya tablet kullanarak bir internet bağlantısı üzerinden uzaktan kontrol etmesine olanak tanıyan akıllı evler yoğun ilgi görürken düzenlenen fuarlarla da günden güne ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Erzurum Elektrik teknisyenleri odası başkanı Raci Çavuşoğlu ’da düzenlenen fuarlara katılım sağlayarak diğer illere ziyaretlerde bulunuyor.

Son gittikleri İstanbul fuarı hakkında konuşan Çavuşoğlu, “akıllı ev fuarlarına katıldık ve Akıllı Ev sistemleri üzerine stant açan bütün firmaları inceleme fırsatımız oldu. Fuarlar Tüyap’ta olduğu gibi olmasa da yine de birçok stant vardı. Katılımcı olarak fuarların bizlere olumlu etkileri oluyor özellikle de oraya diğer illerden gelen esnafların, etkileri oluyor. Bu yıl hep deprem bölgelerine çalışmalar devam edince fuarın katkısı ve üyelerinin katkılarıyla 45 kişi birleşerek gittik fuarımızı gezdik ve geldik” ifadelerini kullandı. 

Başkan seçildikten sonra bayağı işlere güzel işlere imza atan Çavuşoğlu, “biz buraya Allah için görev yapmaya geldik ve elimizden geldiği kadar da çalışarak inşallah daha iyi şeyler yapacağız” söylemlerinde bulunurken korsan elektrikçilere de değindi. 

Korsan konusunda çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Çavuşoğlu, “korsancılıklarda da bizim arkadaşlarımız çıkarıyor çünkü 200 daire iç teçhizat kapasite var ben alıyorum 500 daire ondan sonra piyasadaki arkadaşlara diyorum ki gelin bana parasıyla yardım edin. Bunun dışında resmî kurumlarda çalışan arkadaşlar vardiyalı elektrikçi arkadaşlar vardiyadan çıktıktan sonra çalışıyor ve elektrik sektörüne çok büyük darbeler vuruyorlar. Resmiyette insanların etkileme yetkimiz yok. 5362 sayılı kanun o kadar detaylı açık değil, bir de şöyle resmî kurumlara bir yazı yazıp göndermemize rağmen resmî kurumlardan bize olan dönüşler şu şekilde, adam vardiyasından çıkmış ben özgür hayatına karışıp engelleyemem oluyor” açıklamalarında bulundu.