ELEKTRONİKÇİLERİN KARLARI DÜŞTÜ

Doların yükselmesiyle elektronik malzeme fiyatlarında artış yaşanırken Elektronik satıcıları elektronik ürünlere gelen zamları vatandaşa yansıtmayarak karlarından feragat ediyorlar.

Tarih: 31.01.2024 10:04
ELEKTRONİKÇİLERİN KARLARI DÜŞTÜ

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

En çok zam elektronik ürünlerine geldiğini ifade eden Elektronik satıcısı işletmecileri daha öncesi elektronik ürünlerinde cüzi bir kar ederek satış yaptıklarını  şimdi ise elektronik ürün fiyatlarının yükselmesiyle karlarının  düştüğünü elektronik malzemeleri dolar bazında elektronik  satıcıları olarak fırsatçılık  yapmadıklarını ürünlerine gelen zamları vatandaşa yansıtmadıklarını söylediler. 

  Elektronik işletmecileri,” Doların fiyatlarının yükselmesinin ardından en çok zam elektronik ürünlerine geldi. Daha öncesi elektronik ürünlerinde cüzi bir kar ederek satarken şimdi ise elektronik ürün fiyatlarının yükselmesiyle bizlerin karımız düştü. Elektronik malzemeleri dolar bazında aldığımız için karımız düştü. Bizler elektronik ürünlerine gelen zamları vatandaşa yansıtmıyoruz. Bizler fırsatçılık yapmıyoruz. Karımızdan feragat ettik.  Böyle düşünceye bile tevessül etmez. Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Allah hepimize kolaylık versin, birliğimizi bozmasın. Herkesin sağduyulu olması lazım. Bu bir kaos ortamı, baskı ortamı. Bu ortamdan fırsatçılık çıkaracaksak vay halimize. Bugün birlik günü.  Sadece bizim sektörümüzde değil farklı sektörlerde de aynı uygulamalar yapılıyor. Bu iş bir yerde biter ama bu olaylar hafızalarda kayıtlı olur. Bundan sonraki süreçte herkesi daha sağduyulu olmaya davet ediyoruz. Bu geminin alt katı üst katı yok. Batarsak hepimiz batarız, çıkarsak hepimiz çıkarız.  Tamda birlik ve beraberlik içinde olacağımız şu günlerde başta petrol olmak üzere hiçbir temel girdiye zam yapılmazken sudan, una varıncaya kadar birçok alanda satış yapmayan, ürünlerin stoklayan ve zam yapan toptancılar fırsatçılık yaparak ülke ekonomisine zarar vermekteler.”