Emek hırsızları işbaşında

Erzurum´un tanıtımı noktasında 5 yıllık uğraşının ardından yöresel oyun ve giysilerin tanıtımı amacıyla heykelcikler yapan Tülay Çakır, bazı bebeklerinin ?kopyalanmak amacıyla? çalındığını ileri sürdü

Tarih: 01.01.0001 00:00
Emek hırsızları işbaşında

Günebakış/Muhammed COŞKUN

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü´nden mezun olduktan sonra ticarete atılan Tülay Çakır, Erzurum´un tanıtımı noktasında, küçük boyutlarda tasarlanan bar ekibi ve yöresel giysilere sahip heykelcikler tasarlamıştı. Büyük ilgi gören bu heykelciklerden bazıları kimliği belirsiz kişi veya kişilerce çalındı. Heykelciklerinin takibinde olduğunu vurgulayan Çakır, bunu yapanların emek hırsızı olduklarını vurguladı.

DADAŞ BEBEKLER

Dadaş bebekler olarak adlandırdığı heykelciklerin çalınmasına yönelik konuşan Çakır, ?Gerçekten çok kötü durumdayım. Ben 5 yıldır uğraşarak ortaya çıkardığım bu dadaş bebeklerimden bazıları çalındı. Buraya birkaç kişi geldi ve kendilerinin iç mimar olduğunu ve kapı boyamak için boya baktıklarını söyleyerek beni oyladılar. Bunlar gittikten sonra bildiğim bir bebeğimin yerinde olmadığını gördüm. Bu bebekler bazı taraflarca çok ilgilenilmişti. Özel döküm olan bu bekleri çalınma maçı doğrudan satmak olamaz. Bunlar gidecekler kendileri kalıp olarak kullanacaklar. Benim 5 yıl emek harcadığım bu kalıpları, kalitesiz malzeme kullanarak yapacak vu ucuza satacaklar. Bu beni çok kötü hissettiriyor. Bunlar benim bebeklerimi çalıyorlarsa başkalarının da emeklerini çalarlar. Piyasada takipteyim, o bebeklerimizin piyasaya çıkarsa, onlara karşı gereken savaşımı sürdüreceğim. Onlara hakkımı helal etmiyorum.? dedi.