Emekli vatandaşlar gelen zamlara isyan etti

Ekonomide akaryakıt, gıda ve temizlik ürünlerine gelen zamlar emekli vatandaşın bütçesini oldukça sarstı.

Tarih: 23.07.2023 18:18
Emekli vatandaşlar gelen zamlara isyan etti

www.gunebakiserzurum.com /Mihrimah Nefise DURDAĞ

Benzin, mazot, doğal gaz, gıda ve temizlik ürünlerine gelen zamların iktidarın lehine değerlendirdiklerini ifade eden vatandaşlar, bu zamlara müdahale edilip, emekli maaşına zam yapılması gerektiğini söylediler. 

Cemal Kurt," Zamlar bir döngünün içinde olup sürekli tekrar ediyor. Benzin, mazot, doğal gaz, gıda ve temizlik ürünlerine gelen zamların iktidarın lehine değerlendiriyoruz. Emekliyi düşünmedikleri gibi emekliyi ediyorlar. "

Zafer Timurtaş," Ticaretle uğraşanların fırsatçılığı ve piyasa şartlarına gelen zamlardan kâr elde etmek için satacağı ürünleri iki katına çıkarmanın derdine düştükleri için de piyasa bugün bu haldedir. Bu ticaretle uğraşanlar kendi menfaatlerini düşündükleri için ve merhamet duyguları da kalmadığı için bugün bu zamlar devam ediyor. "

Ahmet Güngör," Bir emekli maaşıyla bu zamlar ile baş etmek mümkün değildir. Memura, işçiye ve asgari ücrete zam yapılırken, emekli maaşına bir zam yapılmıyor. Bugün emekli maaşı 7 bin 500 TL olup şu an ki enflasyonda bir aileyi geçindirmenin zorluğunu yaşayan bilir. Ev masrafları, çocukların harçlıkları ve kira fiyatları da ortada böyle olunca geçim sıkıntısından öte aldığım maaş bu ödemelerden sonra bitiyor. Biz vatandaş değil miyiz?  Emeklileri düşünmediler, emekliler olarak zor zamanlardan geçiyoruz. Emeklilere de bir memura yapılan zam kadar zam yapılmalıdır."