Emekli zammı tatmin etmedi!

Emekliye gelen zam, Erzurumluları memnun etmedi. Emekliler, yeni yılla birlikte yapılan zamdan pek de memnun değil.

Tarih: 05.01.2024 12:00
Emekli zammı tatmin etmedi!

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

Türkiye genelinde emekli maaşlarına yapılan zamların ardından Erzurum'da yaşayan emekliler de ekonomik zorluklarla karşı karşıya kaldıklarını belirtiyor.

Yeni yılın başlamasıyla birlikte emekli maaşlarına yapılan zam, Erzurum'da yaşayan birçok emekliyi olumsuz etkiledi. Yapılan zammın enflasyonun üzerinde olmaması, emekliler arasında hayal kırıklığı yarattı. Bazı emekliler, geçim sıkıntısıyla baş başa kaldıklarını dile getirirken, maaş zammının günlük harcamalarını karşılamakta yetersiz olduğunu ifade ediyor.

“BİZLER MASABAŞINDA EMEKLİ OLMADIK DİYE Mİ GÖRMEZDEN GELİYORLAR?”

Erzurumlu bazı emekli vatandaşlar konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Emekliler olarak geçim sıkıntısı içindeyiz. Yapılan zam, enflasyonun altında kaldı ve bu da bize yeterli gelmedi. Yaşam şartları her geçen gün zorlaşıyor, ancak maaşlarımızda aynı hızda artmıyor. Memur emeklileri bizden daha mı değerli? Bizde insanız ve bizde hak ediyoruz. Bizler yıllarca masa başında oturup emekli olmadık. Ellerimiz çatlaya çatlaya emekli olduk" dediler.

Birçok emekli, artan temel ihtiyaç fiyatları ve enflasyon karşısında maaş zamlarının yetersiz kaldığını düşünüyor. Emekliler, devletin kendilerini daha iyi anlamasını ve yaşam standartlarını artırmak adına daha etkili önlemler almasını bekliyor.

Maliye Bakanlığı yetkilileri ise yapılan zamların genel enflasyon oranlarına paralel olarak belirlendiğini ve buna göre adil bir paylaşım yapıldığını ifade ediyor. Ancak, Erzurum'da yaşayan emekliler, maaş zamlarının şehrin ekonomik şartlarına uygun olmadığını düşünüyor ve konuyla ilgili çözüm bekliyor.