Emlak Müşavirleri Dernek Başkanı Canlar uyardı! DOLANDIRILMAYIN

Erzurum Emlak Müşavirleri Dernek Başkanı Dilaver Canlar’dan önemli bir uyarı geldi.

Tarih: 07.11.2023 14:01
Emlak Müşavirleri Dernek Başkanı Canlar uyardı! DOLANDIRILMAYIN

www.erzurumgunebakis.com / Sedanur BİNGÖL

Erzurum Emlak Müşavirleri Dernek Başkanı Dilaver Canlar, son dönemde artan emlak dolandırıcılığı hakkında konuştu. Konut fiyatlarında yaşanan artış nedeniyle dolandırıcıların sayısında da patlama yaşandığını belirten Başkan Canlar, “Emlak sektörü ne yazık ki odaya kayıt olmadan emlak danışmanlığını yan iş olarak gören kötü niyetli insanların cirit attığı bir sektör haline geldi. Bu nedenle vatandaşların mağduriyeti artmaya başladı. Bu konu hakkında birçok şikayet alıyoruz” ifadelerini kullandı.

İLAN SAHİPLERİNİ ARAŞTIRIN!

İlan siteleri konusunda dikkatli olunmasını belirten Emlak Müşavirleri Dernek Başkanı Canlar, "İnternet sitelerindeki ilan sahiplerini iyi araştırın. Gerçekten ev, tapu, araç ya da ruhsat sahibi olduğundan emin olun. İlanı verenin emlakçı mı, yetki belgesi var mı, vergi levhası var mı öğrenmeden işlem yapmayın. Bunları araştırmadığınız sürece dolandırılabilirsiniz" dedi.

SERTİFAKASI VE RUHSAT KONTROLÜ YAPIN

Gayrimenkul satışında sahte ve aldatıcı ilanların önüne geçmek için çıkarılan yönetmelik 1 Kasım’da yürürlüğe girdiğini söyleyen Başkan Canlar, “Yapacağın her türlü satış işin emlak danışmanının sertifika ve ruhsatlarını kontrol edin. Yetki belgesi olmayan danışmanlar veya yan iş olarak gören kötü niyetli insanlarının tuzağına düşmeyin. Özellikle kiralık konut veya işyeri için ön ödemeden kaçının. Çünkü bu yöntemle birçok dolandırıcılık şikâyet alıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.