Emniyet Araç Filosunu Genişletti

Erzurum Emniyet Müdürlüğü bünyesine yeni araçlar ekledi. Emniyet güçlerinin hizmetlerinde kullanılacak araçların tanıtımı için Vali Okay Memiş ve İl Protokolünün katılımlarında tören düzenledi. Araçlar dualar eşliğinde kontak açtı

Tarih: 26.01.2023 16:34
Emniyet Araç Filosunu Genişletti

Erzurum Emniyet Müdürlüğü geçtiğimiz gün şehirde ki ve bölge de ki hizmetleri için araç filosuna 17 yeni araç ekledi. Yeni alınan araçlar için kontak açma töreni düzenledi. Organize edilen törene Vali Okay Memiş, İl Emniyet Müdürü Levent Tuncer, İl Jandarma Komutanı İlker Şimşek, il protokolü ve çok sayıda emniyet mensubu katıldı. Yeni alınan araçlar için gerçekleştirilen tören de Vali Okay Memiş “Bugün İl Emniyet Müdürlüğümüz bünyesine kazandırdığımız yeni hizmet araçlarımızın göreve başlamasıyla ilgili olarak bir araya gelmiş bulunuyoruz. Göreve başladığım bir buçuk senelik süre içerisinde hizmet araç filomuzun yenilenmesi ve güçlenmesi için mesai arkadaşlarımla beraber yoğun bir çaba sarf ettik. Erzurumlu hemşerilerimize daha modern araçlarla, daha kontrollü, daha düzenli hizmet verebilmek amacıyla çalışmalarımızı bugüne kadar devam ettirdik.” dedi.

Erzurum’a Genç Araç Filosu

Eskiyen ve yıpranan araçların satışa sunulup satıldıktan sonra elde edilen gelirle geçtiğimiz yıl çok sayıda sıfır kilometre araç alındığını aktaran Vali Memiş “2022 yılı içerisinde de hem ekonomik ömrünü tamamlamış olan araçlarımızın, hem de biriken hurdalarımızın açık ihale yöntemi ile yapmış olduğumuz satışları karşılığında, çeşitli markalarda 3 adet binek, 14 adet panelvan araç olmak üzere, toplam 17 adet taşıt alımını gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Böylece 2 yıl içerisinde ekonomik ömrünü tamamlayan, hizmette aksamalara sebebiyet veren araçlar ve birikmiş hurdaların yapılan mübadelesi karşılığında geçen sene nisan ayı itibariyle alımını yaptığımız motorlu yunus ekiplerimizin bünyesine dâhil edilen 8 adet motor ile birlikte toplam sayı 40’a ulaştı. Böylelikle daha genç, daha dinamik araç filomuz Erzurumlulara hizmet etmek adına hizmete girmiştir.” ifadelerinde bulundu.

Emniyet güçlerinin uyumlu çalışmaları sonucunda başarılı işlere imza atıldığına da değinen Memiş “Ortaklaşa, senkronize ve uyum içerisinde çalışmanın neticesinde Milli İstihbarat Teşkilatımız ve emniyet güçlerimiz büyük başarılara imza attı. Kahramanlık göstererek netice aldığımız operasyonlar oldu. Polis istihbaratımızın öncülüğünde 4,5 yıl içerisinde yaptığımız çok önemli operasyonlar oldu. Jandarmamızın istihbaratıyla beraber de çok önemli operasyonlar yaptık.” Diye konuşarak tüm emniyet güçlerine teşekkür etti. 

Alınan araçların başarılı görevler de kullanılmasını için iyi dilekler de bulunan Vali Memiş hizmet binalarının vatandaşlara yönelik yaptırıldığını vurgulayarak ve yeni Emniyet Müdürlüğü Binasını işaret ederek “Bu araçlarda kazasız belasız hayırlı görevler diliyorum. Kamu binaları vatandaş için yapılmıştır. Valilik binası ve hizmet binaları en önemlisi de hastanelerdir. Erzurum da Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yenileme çalışmalarını da bitiriyoruz. 1500 yataklı hastanemizi yakında açacağız. Bunların dışında Erzurum’un en güzel kamu hizmet binası arkamda görmüş olduğunuz binadır. Bu binayı Erzurum’a kazandırmamız da emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi. Dualar eşliğinde kontak çevrilen yeni araçlar sirenler eşliğinde hareket ederek yeni emniyet binası etrafında kısa bir konvoy gerçekleştirdi.