?En güzel Ramazan Erzurum´da yaşanır´

İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz Erzurum´da özellikle yaz aylarında kültür ve inanç turizmine yönelik yapılacak çalışmaların detaylarını GÜNEBAKIŞ´a paylaştı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
?En güzel Ramazan Erzurum´da yaşanır´

Günebakış/Nesrin ÇETİNKAYA

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak yaz aylarında inanç ve kültür turizmini ön plana almayı hedeflediklerini dile getiren Almaz, Kur´an ziyafetleri, serin yayla havası ve envai çeşit etkinliklerle en güzel Ramazan´ın Erzurum´da yaşandığına dikkat çekti. Almaz, Erzurum´un muazzam bir kültür şehri olduğuna vurgu yaparak, bu doğrultuda yapılacak çalışmaların ise şehrin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Yıllardır süregelen Ramazan etkinliklerinin Erzurum´la bütünleştiğine dikkat çeken Almaz, İstanbul, İzmir, Bursa, Ankara ve Konya olmak üzere 5 ilin merkez kabul edilen konumlarına, şehrin tanıtımına katkı sağlayacak, dikkatleri Erzurum´a çekecek billboardların asılacağını duyurdu.  Ramazan´dan 2 hafta önce Erzurum´da dahil olmak üzere bu 5 ilde billboardlar tamamlanarak, yerlerini alacak.

KÜLTÜR VE İNANÇ TURİZMİ ÖN PLANDA

 ?En güzel Ramazan Erzurum´da yaşanır´ sloganıyla dikkatleri Erzurum´a çekeceklerini dile getiren Almaz, ?İnanç ve kültür turizmini yaz aylarında ön plana almayı hedefliyoruz. En güzel Ramazan Erzurum´da yaşanır. Çünkü serin yayla havası ile Kur´an ziyafetleri, Teravihler, semaver çayları, Ramazan etkinlikleri şehrimizle bütünleşmiş kavramlardır. Biz bununla ilgili olarak billboardlar hazırlıyoruz. 4-5 ( İstanbul, İzmir, Bursa, Ankara, Konya) ilimizde de bu billboardlarımız yer alacak. Taksim Meydanı´na, Konak Meydanı´na, Kızılay Meydanı´na, Bursa Çekirge ´ye Ulu Cami´nin önüne ve Konya´ya da billboardlarımız asılacak.  Ramazan´dan 2 hafta önce Erzurum´da dahil olmak üzere illerimizde billboardlarımız tamamlanarak, yer alacak? ifadelerine yer verdi.