En Çok Beğenilen Belediye Başkanı Hangisi?

Erzurum'da yaşayan vatandaşlara, Yakutiye, Palandöken ve Aziziye ilçelerinin belediye başkanları ile Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı'nı nasıl değerlendirdikleri ve en çok hangi başkanı beğendikleri soruldu.

Tarih: 13.08.2023 18:41
En Çok Beğenilen Belediye Başkanı Hangisi?

 

www.gunebakiserzurum.com / Halil İbrahim Aktaş 

Birçok vatandaş, Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar'ın kentsel dönüşüme verdiği önemi ve güzel çalışmalarını takdir ediyor. Aynı şekilde, Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar'ın park ve mesire alanlarına yönelik çalışmalarını ve yeşil alanları korumasını olumlu buluyorlar. Ancak birçoğu, belediye başkanlığının en fazla 2 dönemle sınırlanması gerektiğini ve 3. dönem aday olmanın kısıtlanması gerektiğini düşünüyor.

Vatandaşların genel görüşüne göre, merkez ilçelerin belediye başkanları ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı arasında karşılaştırma yapıldığında, en başarılı bulunan isim Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen oluyor. Mehmet Sekmen'i en başarılı bulanlar, başarılı bir belediye başkanı olarak değerlendiriyorlar. Ancak Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar'ın performansından memnun olmayanlar da mevcut. Onlar, Mahmut Uçar'ın vatandaşla ilgilenmediğini ve verilen sözleri tutmadığını düşünüyorlar.

Bir vatandaş, şu anda Türkiye'nin ekonomik durumundan dolayı rahatsızlık duyduğunu ve belediye başkanlarının performansının da ekonomik durumla bağlantılı olduğunu belirtiyor. Aynı zamanda, Erzurum'da kentsel dönüşüm ve depremle ilgili çalışmaların aktif olduğunu, özellikle Yakutiye'de bu çalışmaların yoğunlaştığını ifade ediyor. Ancak Palandöken'de böyle bir çaba görmediğini söylüyor.

Genel olarak, Erzurum’da vatandaşlar arasında en çok beğenilen belediye başkanları Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen olurken, Mehmet Sekmen'in daha başarılı bir performans sergilediği görüşü ağırlık kazanıyor.