En çok kitap okuyan okurlar ödüllendirildi

Erzurum'da 2022 yılında en çok kitap okuyan okurlar, 'Kitap Kurdu' belgesi ile ödüllendirildi.

Tarih: 30.03.2023 12:33
En çok kitap okuyan okurlar ödüllendirildi

Sinan AYDIN

Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 59. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında 2022 yılında en çok kitap okuyan okurları ödüllendirdi. Bu kapsamda, geçen yıl en çok kitap okuyan okurlardan Enes Yiğit Kılıç( İsmail Saib Sencer İl Halk Kütüphanesi), Kübra Altun (Kazım Karabekir İlçe Halk Kütüphanesi) ve Sevinç Dilara Keser'e (Çocuk Kütüphanesi), İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz ve İl Kültür Turizm Müdür Yardımcısı Handan Güneş'in katılımlarıyla ödülleri takdim edildi. 

KİTAP KURDU BELGESİ VERİLDİ
En çok kitap okuyan okurlara, 'Kitap Kurdu' belgeleri verildi. Ödül alan okurlar, mutlu olduklarını ifade edip, etkinliği düzenleyen İl Kültür ve Turixm Müdürlüğüne teşekkür ettiler. Konu ile ilgili yaoılan açıklamada, '' Aldıkları belgeleri, kitapların hiç eksik olmayacağı bir dünyanın bileti olarak düşünmelerini ister  ve bundan sonra o dünyada kalıcı olmalarını dileriz'' denildi. 

KÜTÜPHANELER HAFTASI NEDİR?

Kütüphane Haftası; Türkiye'de 1964 yılından beri Mart ayının son pazartesi günü ile başlayan hafta kutlanır. 2023 yılında Mart ayının son Pazartesi günü olan 27 Mart'a denk geliyor. Bu kapsamda 27 Mart 2023 ile 2 Nisan 2022 arası Kütüphane Haftası olarak kutlanacak. 

Kütüphane haftasında neler yapılır?

Kütüphane haftasında kitap, kütüphane ve kütüphaneciliğin değerlerinin, bilgi ve teknolojilerin doğru kullanılması, bu doğrultuda halkın ve öğrencilerin bilinçlenmesi amacı ile konferanslar, paneller, söyleşiler, sempozyumlar, seminer ve çalıştaylar yapılır.

Kütüphaneler Haftası neden önemlidir?

Kütüphane Haftası; Türkiye'de 1964 yılından beri Mart ayının son Pazartesi günü ile başlayan hafta kutlanır. Haftanın amacı, vatandaşların kütüphaneleri yakından tanımalarını sağlayarak daha çok yararlanmalarını sağlamaktır.