EN ÇOK MERCİMEK ÇORBASI TERCİH EDİLİYOR

Vatandaşlar en çok mercimek çorbasını tercih ediyor.

Tarih: 12.04.2024 20:52
EN ÇOK MERCİMEK ÇORBASI TERCİH EDİLİYOR

Sevilen çorbalar arasında en üst sıralarda mercimek, kelle paça, tavuk suyu, işkembe, domates, yayla, paça ve ezogelin gibi çorbalar yer aldı. 

Mercimek çorbası farklı biçimde listenin ilk sırasında yer aldığını ifade eden çorba İşletmecisi Ahmet Sefer, çorba tüketimi, kültürümüzde oldukça önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Sefer,” Vatandaşlar tarafından incelendiğinde, mercimek çorbası farklı biçimde listenin ilk sırasında yer alıyor. İkinci en çok sipariş edilen çorbalar incelendiğinde ise değişen biçimde ezogelin, kelle paça, tavuklu çorba ve paça çorbası yer alıyor. Çorba tüketimi, kültürümüzde oldukça önemli bir yere sahiptir. Farklı yapım aşamalarına sahip olabilen mercimek çorbasını büyük, küçük herkes severek tüketmektedir. Evlerde yapılan bu çorbanın lezzeti bazı durumlarda lokantada tüketilen ile aynı olmaz. Öğlen yemeklerinde ya da akşam yemeklerinde başlangıç olarak tüketilen çorbalar, sabah kahvaltılarında da sıklıkla tercih edilmektedir. Çorba çeşitliliği konusunda oldukça geniş bir yelpazeye sahip olan Türk mutfağında, öne çıkan çorbaların başında ise mercimek yer alır. Kıvamlı ve kendine has tadı ile sofraları şenlendiren mercimek çorbası, evlerde sofralardaki yerini aldığı gibi lokantaların menülerinde de kendisine yer bulur.”