EN ÇOK ŞİKÂYET DÖNÜŞÜM VE İMAR BARIŞINDAN GELİYOR”

Kuran, “181 Alo Çevre Hattı sadece şikâyet, ihbar hattı değil aynı zamanda vatandaşların bilgi alabileceği de bir hattır.”

Tarih: 25.07.2023 18:57 Güncelleme: 25.07.2023 18:58
EN ÇOK ŞİKÂYET  DÖNÜŞÜM VE İMAR BARIŞINDAN GELİYOR”

www.erzurumgunebakıs.com / İhsan Kumru 

181 Alo Çevre Hattı’na gelen şikayetlerin birçoğunun çevre ile ilgili sorunların, kentsel dönüşüm ve imar barışı ile ilgili problemlerin oluşturduğunu ifade eden Erzurum Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Yardımcısı Mahmut Kuran, vatandaşların talepler ve Milli Emlak hakkında bilgi almak amacıyla da aradıklarını ifade etti.

Kuran “Erzurum’da Alo 181 Çevre Hattı’na en çok çevre ile ilgili şikayetler, Milli Emlak ile ilgili bilgi talepleri, kentsel dönüşüm hakkında bilgi almak, yaşanılan problemler hakkında bilgi alma talebiyle ve imar barışı ile ilgili bilgi alma amacıyla aramalar gerçekleşiyor. 181 Alo Çevre Hattı sadece şikâyet, ihbar hattı değil. Aynı zamanda vatandaşın bilgi alabileceği de bir hattır. Vatandaşlar bu çağrı hattı üzerinden iletir ve talepler sistem üzerinden bizim karşımıza düşer. Talep bizimle ilgili hangi birimi ilgilendiriyorsa o müdürlük harekete geçer. Örneğin hazineye ait bir arsanın satışı ile ilgili bir durum varsa Milli Emlak Müdürlüğü harekete geçiyor. Eğer ki başka bir birimi ilgilendiren bir durum varsa o zaman da o birim konuyla alakalı harekete geçiyor. Yapılan işlemlerin sonucunda da yine Alo 181 Çevre Hattı üzerinden cevaplandırma gerçekleşiyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü olarak şehirlerin planlamasında, hem de yönetilmesinde belediyeler ile çalışmalar yürütülüyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı şehir planlaması ve yönetiminde kurum olarak tek başımıza hareket etmiyoruz. Belediyeler ile çalışmalar yürütülüyor. Büyükşehir statüsünde olan şehirlerde büyükşehir belediyeleri ve ilçe belediyeleri ile birlikte hareket ediliyor. Büyük şehir olmayan illerde ise il belediyeleri ve ilçe belediyeleri ile çalışmalar yürütülüyor. İl müdürlüklerinin de belediyelerin de görevleri tanımlanmıştır. Özellikle ilçelerin imar planlarında ve yönetilmesinde yerel yönetimlerin şehri yönetmesinde önemli görevleri bulunmaktadır. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na ait Erzurum’da Tapu ve Kadastro Erzurum Bölge Müdürlüğü, Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü, Erzurum İller Bankası Bölge Müdürlüğü ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Erzurum İl Müdürlüğü olarak 4 kurum bulunuyor. “