EN ÇOK TERCİH EDİLEN KUŞ TÜRÜ “MUHABBET KUŞU”

Kuşların fiyatları cinsine ve özelliklerine göre, 150 TL’den başlayıp bin TL’ye kadar çıkıyor.

Tarih: 13.07.2023 18:00 Güncelleme: 13.07.2023 20:02
EN ÇOK TERCİH EDİLEN KUŞ TÜRÜ “MUHABBET KUŞU”

www.erzurumgunebakıs.com /Rabia Aslan Karakaş 

Muhabbet kuşlarının konuşturulmayla beraber bazı sözcükleri çıkarabilme özelliklerinin olduğunu ve bu yüzden erkek muhabbet kuşlarının daha çok tercih edildiğini ifade eden Cici Petshop işletmesi sahibi Cihan Şehitoğlu, yavru olarak alıp çoğaltmak isteyen müşterilerine muhabbet kuşlarını çift olarak tavsiye ettiklerini söyledi. 

Sultan Papağanları’nın ise yaklaşık 150 kelime haznelerinin olduğunu söyleyen Şehitoğlu, Sevda ve Cennet Papağanları’nın konuşma yeteneğinden çok taklit yeteneğinin ön plana çıktığını belirtti. 

Şehitoğlu, “Petshop’ta en çok tercih edilen kuş türleri muhabbet kuşu; cennet papağanı, sultan papağanı, sevda papağanları ve kanaryalar yoğun ilgi görüyor. Bunun dışında özel istek üzerine kuş da getirtebiliyoruz. Bu türler arasında en çok tercih edilen muhabbet kuşlarıdır. Muhabbet kuşları da kendi aralarında ırklarına ve boyutlarına göre değişiyor. Muhabbet kuşlarının Jumbo, Show Jumbo, Albino, Lutin, Çekoslovak özel ırkları vardır. Muhabbet kuşlarının, konuşturulmayla beraber bazı sözcükleri çıkarabilme özellikleri vardır. Bu açıdan erkek yavrular konuşmaya daha çok yatkın olduğu için muhabbet kuşunun erkek yavruları daha çok tercih ediliyor. Muhabbet kuşunun erkek yavrularının alıştırılması daha kolay oluyor. Muhabbet kuşlarını yavru alıp çoğaltmak isteyenlere çift olarak veriyoruz. Muhabbet kuşunun konuşmasını isteyenlere yavru iken kuşun tek alınmasını öneriyoruz. Sultan papağanları ise 150 kelimeye kadar kelime hazneleri var. Görsel olarak sevda ve cennet papağanları var. Sevda ve Cennet papağanlarının konuşma yeteneğindense taklit yeteneği daha fazladır. Zil sesi ve aklınıza gelebilecek melodileri taklitle yapabiliyorlar. Basketbol topunu attırmak, çöpü çöp kutusuna attırma gibi eğitimler verilebiliyor. Kanaryalar ise ötmesi ile meşhurdur. Konuşma yeteneğinden yoksundur. Kanaryalar ise ötmesi ile ünlü bir kuş türüdür. Muhabbet kuşunun fiyatları 150 TL’den başlayıp, ırkına göre 600 TL’ye çıkabiliyor. Muhabbet kuşlarının çiftlerinin ortalama fiyat aralığı bin TL’dir. Cennet papağanları 600 TL, Sevda papağanları 350 TL’dir. Kanaryaların fiyatları ise 600 TL’dir. Yarım kilo yem fiyatları 35 TL, açık yemler uygun olmakla beraber 1 kilosu fiyatı 50 TL’dir.”