“En fazla desteği her zaman eğitime veriyoruz”

Palandöken Kaymakamlığı, İlçe’de okuyan öğrenciler için dişini tırnağına katarak çalışıyor. Burs, kıyafet, para ve bunlar gibi daha nice yardımlar…

Tarih: 08.09.2023 17:19
“En fazla desteği her zaman eğitime veriyoruz”

www.gunebakiserzurum.com / Muhammet YILMAZ 

Sözlerine; “Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfımıza eğitim-öğretim dönemi öncesinde eğitim yardımı adı altında yaklaşık 1 milyon TL kadar bir ek periyot geliyor” şeklinde başlayan Palandöken Kaymakamı Uğur Tutkan,  “Toplantılarımızı her zaman öncesinde yaparız. Ailelere nakit desteği sağlıyoruz, bir taraftan da şartlı eğitim yardımı adı verdiğimiz konuyu her çocuk bazında ilkokul, ortaokul ve lise kademelerine göre günlük olacak şekilde şartlı eğitim yardımlarını ihmal etmiyoruz.” şeklinde devam etti.

Bu yardımları sene boyunca aylık gibi düzenli olarak yaptıklarını ifade eden Tutkan, 4 binin üzerinde düzenli eğitim yardımı verilen aile olduğunu söyledi. 

“Bu konuyla ilgili istatistikî rakamları konuştuğumuz zaman son rakam 4 binin üstünde düzenli eğitim desteği verdiğimiz ailenin mevut olduğunu görüyoruz. Eğitim kapsamında bunların dışında özellikle yaptığımız yardımlardan birisi de şu; büyük giyim mağazalarıyla görüşüp hem kıyafet hem de bir taraftan da toplam 40 öğrenciye de burs imkânı sağlıyoruz. Bizim belirlediğimiz yetim çocuklara, düzenli olarak 2 ayda bir hesaplarına para yatırılıyor. Bunun dışında Milli Eğitim Müdürlüğü’ne her sene mutlaka kitap, okuma kitabı, defter, kalem kırtasiye setlerini alıp veriyoruz, onlarda okul müdürleri kanalıyla düzenli olarak öğrencilere ulaştırıyorlar. Bu yardımların dışında bir de düzensiz verdiğimiz yardımlar var. Örneğin vatandaş çocuklarıyla gelip ihtiyaçlarını söylüyorlar ve bizde gideriyoruz. Bunun dışında taşıma kapsamında servis ücretleri, yiyecekleri, üniformaları gibi daha birçok yardımı sağlıyoruz. Allah nasip ederse bu sene de yaklaşık 3 milyon TL’ye yakın bir parayla yardımlarımızı yapacağız. Bu birinci dönem olacak. İkinci dönemde de aynı şekilde yardımlar devam edecek.” 

130’a yakın eğitim kurumu… 37 bin 500 öğrenci

Restorasyon yapılması gereken okullar için talepte bulunduklarını bildiren Tutkan, Mehmetçik Ortaokulu’nun yeni binasının bittiğini ve taşınacağını da söyledi. 

“Mehmetçik Ortaokulu gibi birkaç tane okulun yenilenmesini talep ettik. Mehmetçik Ortaokulu’nun yeni binası yapıldı, oraya taşınacak. Bunun gibi okullarımız daha çok modernlik kazansın diye hem il müdürlükleri hem de ilçe müdürlükleri sağ olsunlar çalışıyorlar. İlçemizde toplamda 130’a yakın bir eğitim kurumumuz var, bu iyi bir sayıdır. 37 bin 500’e yakın da öğrencimiz var ki çoğu ilçede daha çok bir sayıdır bu. İmkânlarımız ne kadar kısıtlı olursa olsun en fazla desteği her zaman eğitime veriyoruz.”