Enerji Kentleri zirvesine Aziziye damgası

Türkiye Cumhuriyeti Enerji Kentleri Birliği (EKB) Ekim ayı Meclis toplantısı Ankara’da yapıldı.

Tarih: 27.10.2023 14:24 Güncelleme: 27.10.2023 14:25
Enerji Kentleri zirvesine Aziziye damgası

www.erzurumgunebakis.com / Sedanur BİNGÖL

Birlik Başkanı ve aynı zamanda Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın başkanlık ettiği Meclis toplantısında, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan da, Erzurul’un termal potansiyelleri hakkında bilgiler verdi. Enerji Kentleri Birliği’nin Daimi Encümen Üyesi olan Aziziye Belediye Başkanı Orhan, yenilenebilir enerji kaynaklarının artık tüm dünyanın peşinde olduğu bir nimet olduğunun altını çizerek, “Ülkemizin bu nimete fazlasıyla sahip oluşu, bizi doğrudan avantajlı hale getiriyor. Erzurum özelinde ise, bu kaynakların sürdürülebilir olması için elimizden geleni yapıyoruz” dedi. 

ERZURUM ÜRETİM MERKEZİ OLUR 

Erzurum’un Aziziye ilçesine bağlı Ilıca bölgesinde kapsamlı bir sondaj çalışması yürüttükleri bilgisini veren Aziziye Belediye Başkanı Orhan, “Sondaj çalışmalarımızın ilk etabında şu ana kadar elde ettiğimiz debisi en yüksek termal suya ulaştık. Bu kaynağımız aynı zamanda sıcaklık bakımından da çok elverişli. Dolayısıyla ilçemizdeki bu potansiyeli ve kaynağı sadece termal turizm alanında değil, üretim ve ısıtma gibi alanlarda da kullanabilme imkanlarına sahibiz” diye konuştu. 

Başkan Orhan, en büyük hedeflerinin Aziziye’de Seracılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulmasını sağlamak olduğunu dile getirerek, “Bu hedefimize ulaşmamız demek; Erzurum’un yaz-kış üretim merkezine dönüşmesi demek” ifadesini kullandı. 

4 MİLYON KİLOVATSAAT ELEKTRİK 

Aziziye Belediye Başkanı Orhan, ilçede sürdürülebilir enerji kaynaklarına yönelme noktasında attıkları bir diğer adımın da, Güneş Enerji Santralleri olduğunun altını çizerek, “Şu anda GES’lerimiz sayesinde yıllık 4 milyon kilovatsaat elektrik üretiyoruz. Günlük güneşlenme süresi bakımından Erzurum çok büyük bir potansiyele sahip; bu bağlamda belediyemiz kendi elektrik ihtiyacını kendi ürettiği elektrikle gidermiş oluyor. İlçemizde hayata geçirmeyi planladığımız Biyogaz Üretim Tesisi projemiz de var. Çünkü artık ülkeler için en büyük güç kaynağı enerji. Enerjiye sahip olmak ve enerjiye hükmedebilmek bu bakımdan çok büyük önem taşıyor” şeklinde konuştu.