Enfeksiyonel hastalıklara karşı meyve takviyesi

Havaların soğumasıyla birlikte soğuk algınlığı ve enfeksiyonel hastalıklar da artış görüldü. Kış aylarında artan bu tip hastalıklara karşı uzmanlar meyve tüketiminin sıklıkla yapılmasını tavsiye ediyor.

Tarih: 06.01.2023 13:39
Enfeksiyonel hastalıklara karşı meyve takviyesi

Talha KOCA

Ocak ayı itibariyle soğuyan ve hava sıcaklığının eksi 15’lere kadar düştüğü Erzurum’da hastanelerde yer alan poliklinikler de büyük bir yoğunluk görülüyor. Hastanelere tedavi için başvuruda bulunan vatandaşların, birçoğunda mevsimsel hastalık olan soğuk algınlığı ve enfeksiyonel hastalık şikayetleri görülüyor. Uzmanlar da yaptıkları açıklamalar da meyve, sebze tüketiminin artırılmasını, özellikle C Vitamini takviyesinin bolca yapılması gerektiğini söylüyor. 

C VİTAMİNİNİ BOLCA BARINDIRAN BESİNLER

C Vitaminin bolca bulunduğu yiyecekleri aktaran uzmanlar yaptıkları açıklamalar da “Portakal, mandalina, greyfurt, kivi, ananas, çilek ve daha birçok taze meyvenin yanı sıra limon, kırmızı ve yeşil biberin, domates, roka, maydanoz, marul ve bu gibi yeşilliklerle birlikte, taze kuşburnu, brokoli, ıspanak ve lahana gibi sebze ve meyveler C Vitaminini bünyesinde bolca barındıran besin kaynakları arasında yer almaktadır. Kış aylarında bu ürünlerin daha bol tüketilmesi durumunda bağışıklık sisteminin daha da güçleneceğini ve kış aylarında sıklıkla karşılaşılan hastalıklara daha az yakalanılacağını göreceksiniz.” dedi.

C VİTAMİNİ TAKVİYELERİ CEP YAKIYOR!

Kış aylarında defalarca geçirilen grip, soğuk algınlığı ve bu tip enfeksiyonel hastalıklara karşı iyi beslenmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek amacıyla C Vitamini ürünlerini satın almak isteyen vatandaşlar, manavlara yol aldıklarında karşılaştıkları fiyatlar karşısında hayrete düşüyor. Özellikle kış meyvesi olan Mandalina ve Portakal fiyatlarının 15 ile 20 Lira arasında değiştiğini söyleyen vatandaşlar, artış gösteren fiyatlar karşısında iyi derece de beslenemediklerini belirterek, alınması gereken takviyelere güç yetiremediklerini aktardı. Vatandaş meyve ve sebze fiyatlarına binaen alınması gereken takviyeleri alamadıklarını belirtirken, Mandalina meyvesinin ülkemiz de bolca yetiştiğini, Ege ve Akdeniz Bölgesi’nin bu meyvenin kaynağı olmasına rağmen, fiyatların normalin çok yükseği olduğuna değindi.