Enflasyon oranında verilmiş zam, zam değildir

Türkiye'de son yıllarda artan enflasyonla mücadele ve ekonomik dengelerin korunması adına yapılan zamlar, çalışanlar ve emekliler arasında memnuniyetsizlik yaratmaya devam ediyor.

Tarih: 22.01.2024 09:53
Enflasyon oranında verilmiş zam, zam değildir

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

Türk Eğitim-Sen 1 No'lu Şube Başkanı Yusuf Kenan Gürsoy, yapılan zamların, enflasyonun gerçek etkilerini yansıtmaktan uzak olduğunu ifade ederek, çalışanların ve emeklilerin yaşam standartlarını artırmak için en az yüzde 10 refah payının şart olduğunu belirtti.

Gürsoy, verilen zamların, geçmiş yıllardaki enflasyon ve alım gücü kayıplarının ardından sadece telafi niteliği taşıdığını vurgulayarak, "Bu zamlar, aslında gerçek anlamda bir artış sağlamıyor. Çalışanlarımızın ve emeklilerimizin ekonomik zorluklarını göz ardı etmeden, en az yüzde 10 refah payı talep ediyoruz. Bu refah payı, çalışanların bir nebze olsun nefes almasını sağlayacak ve ekonomik refahlarını artıracaktır" dedi.

"ZAM ORANLARI, ÇALIŞANLARIN VE EMEKLİLERİN GERÇEK İHTİYAÇLARINA CEVAP VEREMİYOR"

Çalışanlara ve emeklilere yapılan zamların yetersiz olduğunu savunan Gürsoy, özellikle emeklilere verilen yüzde 37,5 ve sonrasında yüzde 5 refah payının yetersiz olduğunu ifade etti. Ayrıca, kamu kurumlarında uygulanan vergi artışlarının en düşük oranının yüzde 58,5 olduğu bir dönemde, yüzde 42'ye yetinilmesinin doğru olmadığını belirterek, çalışanların ve emeklilerin hak ettikleri refah seviyesine ulaşmaları gerektiğini vurguladı.

Gürsoy, günümüz koşullarında 4 kişilik bir ailenin açlık sınırının 15 bin TL olduğunu hatırlatarak, emeklilerin birçoğunun 10 bin TL ile geçinmeye mahkum edildiğini dile getirdi. Kira, mutfak ihtiyaçları ve faturalar gibi temel ihtiyaçları karşılamakta zorlanan emekliler için acil önlemler alınması gerektiğini belirterek, sorunların ciddi şekilde çözülmesi çağrısında bulundu.