Engelli akülü araç bakımıyla engeller aşılıyor

Erzurum Büyükşehir Belediyesi engelli akülü araç bakım ve onarım servisiyle engelleri aşıyor

Tarih: 20.11.2023 14:41 Güncelleme: 22.11.2023 11:07
Engelli akülü araç bakımıyla engeller aşılıyor

www.erzurumgunebakis.com / Halil İbrahim AKTAŞ

Günlük hayatta yürüme zorlukları olan ya da tamamıyla veya kısmı olarak yürüme problemleri ve ulaşım ağından yararlanmayan engelliler için tasarlanan araçların bakımı büyükşehir tarafından yapılıyor. 

Bu konuyla ilgili bilgilerini aldığımız engelli akülü araç bakım ve onarım servisi makine şube müdürü Cüneyt çil, “Raporu olan herkese her şekilde yardımcı olarak tüm ihtiyaçlarını gideriyoruz” ifadelerini kullandı.

Çil, “Burası Mehmet Sekmen'in Belediye başkanı olduğu ilk yıl kuruldu ve 10 yıldır da faaliyete. kurulduğu ilk günden beri de hizmet veriyoruz vermeye de devam edeceğiz. Bakım onarım servisi olarak engelli araçların tüm bakımları olmakla birlikte motor, akü, lastik gibi tüm ihtiyaçları sorunsuz bir şekilde karşılanıyor. Ayda ortalama olarak 50 aracın büyük küçük fark etmeksizin her türlü arızası sorunu çözülüyor. Bu noktada özellikle engelli vatandaşların aileleri ücretsiz olmasından dolayı özellikle çok memnun kalıyorlar çünkü normalde bu sandalyelerin aküleri olsun motorları olsun çok pahalı malzemelerdir. 

“Herkes faydalanabiliyor”

“Bakım ve onarım servisimizden sadece merkezde bulunan kişiler değil ilçelerden ve yalın illerden gelen bireylere de yardımcı oluyoruz. İlk kurulduğu günden bugüne kadar yapılan hizmet karşılaştırıldığında ilk yılları daha azken tekerlekli sandalyenin dağılımı arttıkça onarım ve bakım yapımı da aynı oranla arttı. Şu anda tahmin ediyorum ki ilçelerle beraber Erzurum’da binin üzerinde engelli aracı var ve bunların hepsinin bakımlarını yapıyoruz. Raporu olan herkese her şekilde yardımcı olarak tüm ihtiyaçlarını gideriyoruz”.