ENGELLİ BİREYLER İÇİN ENGELSİZ YAŞAM PARKLARININ YAYGINLAŞMASI GEREKİYOR

Erzurum Palandöken Belediyesi tarafından hizmete sunulan Engelsiz Yaşam Parkı’nda, engelli bireyler günlük sporunu yapıyorlar.

Tarih: 24.06.2023 15:55 Güncelleme: 24.06.2023 19:25
ENGELLİ BİREYLER İÇİN ENGELSİZ YAŞAM PARKLARININ YAYGINLAŞMASI GEREKİYOR

www.gunebakiserzurum.com / Rabia ASLAN KARAKAŞ

Erzurum Palandöken Belediyesi tarafından hizmete sunulan engelsiz yaşam parkında, engelli bireylerle spor yaptıklarını ifade eden Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, engelliler için bu alanların Erzurum genelinde yaygınlaşması gerektiğini söyledi. 

Efe, “Erzurum Palandöken Belediyesi 2013 yılında hizmete sunulan engelsiz yaşam parkımız bir bölümünde engelli bireylerin spor yapmaları için oluşturulan alanda günün belirli saatlerinde üyelerimizle birlikte spor saatimizi, beden eğitimi saatimizi uyguluyoruz. Bu bağlamda tüm toplu yaşam alanlarının engelli bireylere uygun hale getirilmesi, bütün tüm yaşam alanlarından engelli bireylerin eşit bir şekilde yararlanması doğrultusundaki çabamız, vücut bulduğu yaşam alanlarından birisidir. Palandöken ilçesi sınırlarında bulunan engelsiz yaşam merkezi oyun park alanları var. Spor yapıyoruz spor saatimiz ve günlük sporumuzu yapmaya çalışırız. Burası bize göre özel bir alandır. Diğer taraflarda yapma şansımız yok. Ama engelliler için bu alanların her tarafta yaygınlaşmasını istiyoruz. Şehirin başka bir yerini de böyle bir imkânımız yok ama olmasını isteriz.” dedi