ENGELLİ BİREYLERE SU TÜKETİMİNDE YÜZDE 50 İNDİRİM

Erzurum Büyükşehir Belediyesi bünyesinde oluşturulan akülü ve manuel bakım atölyesinde her türlü bakım onarım ücretsiz olarak yapılıyor.

Tarih: 09.06.2023 20:12 Güncelleme: 09.06.2023 20:33
ENGELLİ BİREYLERE SU TÜKETİMİNDE YÜZDE 50 İNDİRİM

www.erzurumgunebakis.com/ Berivan POLAT

Engelli bireylerin toplu taşıma ücretlerinde muaf olduğunu ifade eden Türkiye Sakatlar Derneği Şube Başkanı Sadullah Efe, Engelli vatandaşların şikâyetlerini göz önünde bulundurulmasını gerektiğini söyledi.

Efe, “Erzurum Büyükşehir Belediyesi bünyesinde oluşturulan akülü ve manuel bakım atölyesinde engelli akülü arabaların her türlü bakım onarım ücretsiz olarak yapılıyor ama söz konusu hizmetin sunumunda akülü ve manuel sandalyeler engelli bireylerin evinden alınıp tekrar evine teslim edilmek şeklinde sunuluyor. Engelli vatandaşların evlerin de kullanılan su tüketiminde aynı hanede yaşamak koşuluyla yüzde 50 indirim uygulanıyor. Toplu taşıma ücretlerinden engelliler muaf bir durumdadır. Subjektif bazı hoş olmayan durumlarla karşılaşılmasına rağmen şoförlerin gün geçtikçe görevlerini daha iyi yaptıklarını söyleyebiliriz. Ancak bazen tekerlekli sandalyeli ve görme engelli arkadaşlarımızın şikâyetlerini de göz önünde bulundurulmalı gerekiyor. Şoför arkadaşların görevlerinin gereğini yaptıklarını hatırlatmak isteriz. İlimiz erişim ve çevre düzenlemesi açısından Türkiye genelinde birçok ile göre topoğrafik özelliklerini de dikkate aldığımızda avantajlı olduğunu söyleyebilirim. Ancak arzu edilen mesafeyi kat etmek için daha çok yolumuz var. Özellikle yeni yapılan sosyal tesisler ve yaşam alanlarında çevre düzenlemesi, lavabo, WC gibi ihtiyaç alanlarının mevcut olması gerekiyor. Engelli bireyler ile sağlıklı insanların birlikte ve eşit paylaşımı için fırsat eşitliğini sunmamız gerekiyor. Bunun ilk şartı erişmek ve ulaşmaktan geçiyor. Bu hayatın her anı için geçerlidir diyebiliriz.” dedi