Engellilerden şaheserler

Sakatlar Derneği´nin kontrolünde engellilere yönelik başlatılan seramik kursunda, kursiyerler Erzurum´a has motif ve desenler ile tarihi simgeleri kalıplar üzerine işleyerek göz kamaştırıyorlar.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Engellilerden şaheserler

Günebakış/Muhammed COŞKUN

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Palandöken Belediyesi, Bedensel Engelliler Spor Kulübü ve Sakatlar Derneği ile ortaklaşa hazırlanan ?Engelsiz Yaşamlarda Umutlar Yeşeriyor´ projesi kapsamında engelliler Erzurum´un simgesi haline gelmiş eserleri kalıplara işliyor. Kursta, üretilen eserler Erzurum´un tanıtımı için ilerleyen zamanlarda sergilenmesi planlanıyor.

Gerçekleştirilen kurs ve içerik hakkında bilgi veren Sakatlar Derneği Başkanı Sadullah Efe, ?SODES kapsamında yürütülen Engelsiz Yaşamlarda Umutlar Yeşeriyor Projesi, amacı doğrultusunda hızla ilerliyor. Bu kapsamda açılan kurslardan birisi olan seramik kursunda 10´dan fazla engelli bireyimiz eğitim görüyor. Yürütülen eğitimlerde engelli bireyler seramikleri şekillendirerek hem kendilerinin sosyalleşmesi hem de Erzurum´un tanıtımına katkı sağlıyorlar. Bu kurslarda acıkan ürünler gerçekten göz kamaştırıcı. Belli bir zaman erilen eğitimlerin ardından çıkan ürünler profesyonelce hazırlamanmışçasına beğeni toplayabiliyor. Şuanda kursumuzda ağırlıklı olarak Erzurum has motifler, yöresel ve tarihi zenginliklerimizi kalıplara şeklini veriyorlar. 4 aşamalı projenin birinci aşamasında yer alan, seramik kursu 11 aydır eğitim veriliyor. Bu kursumuzda Erzurum´a has motif ve desenler kalıplar üzerine işleniyor. Buradan çıkan ürünlerde Erzurum´un tanıtımı noktasında turizm sektörüne kazandırılması noktasında kullanmayı düşünüyoruz.? dedi.