ENGELLİLERE NEDEN ÜCRETSİZ DEĞİL?

Erzurum’daki havaalanı otobüsleri engellilerden ücret alıyor.

Tarih: 09.12.2023 15:33
ENGELLİLERE NEDEN ÜCRETSİZ DEĞİL?

www.erzurumgunebakis.com / İhsan KUMRU

Bu konuda Erzurum’daki engelli vatandaşlardan birçok şikâyet gelirken Erzurum Büyükşehir Belediyesi havaalanı otobüslerinin engelliler için ücret alınmaması gerektiğini söylediler. 

Engelli vatandaşlar,” Engellilerin toplu ulaşımda kanuni hakları var. Engellilerin havaalanı otobüslerinde ücretsiz hakkı var. Bazı otobüs işletmeleri belli bir indirim uyguluyor. Engellilere neden ücretsiz değil? Ücretsiz engelli indirimi tanımlama yapmadı gerekir onca ücretli yolcu taşıyor da bu ülkenin bir avuç engelli bireyleri taşırsa batmaz herhalde Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve yetkili kimse bu yanlışı bir an önce düzeltmesini tüm engeller adına talep ediyorum.”

Engelli vatandaşlardan ücret alınmasın

Öte yandan Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığından taleplerinin gelirken Erzurum Büyükşehir Belediyesi havaalanı otobüslerinin engelliler için ücretsiz olması gerektiğini söyledi.

Efe,” Erzurum Büyükşehir Belediyesine ait havaalanı otobüsleri engelli vatandaşlarımızdan ücret talep ediyor. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımızdan bizim talebimiz engelli vatandaşlarımızdan ücret alınmamasını talep ediyoruz.  Sayın başkanımızın bu konuda bize gerekli desteğini vermesini istiyoruz. Bu yapılan yanlıştan dönülmesini talep etmekteyiz.”