?Engellileri tehlikelerden koruyoruz´

Yakutiye İlçe kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı, Engelsiz Yaşam Merkezi ile ailelerin korkusu olan engelli genç kızları, her türlü istismardan koruyarak hayata daha sıkı tutunmalarını sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Tarih: 01.01.0001 00:00
?Engellileri tehlikelerden koruyoruz´

Günebakış/Muhammed COŞKUN

Engelsiz Yaşam Merkezi hakkında bilgiler veren Yakutiye Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı, özellikle genç kızlara eğitim imkanında öne çıktıklarına vurgu yaptı. Helvacı, ?Formel eğitim kurumlarına gitme yaşını geçirmiş genç kızlarımızın, ailelerinde başka özel kurumlara maddi nedenleriyle ve fiziksel olarak suiistimal edilme kaygısı ile gönderemediği genç kızları biz eğitiyoruz.? dedi.

Merkezin önemli bir boşluğu doldurduğunu söyleyen Kaymakam Helvacı, ?Engelli Yaşam Merkezi´nin önemli bir görevi var. Oda genç kızlarımızı korumak, onları eğiterek faydalı bir şeyler yapmasın ı sağlamaktır. Yani temel amaç olarak, formel eğitim kurumlarına gitme yaşını geçirmiş genç kızlarımızı, aileler tarafından başka özel kurumlara maddi veya cinsel fiziksel olarak suiistimal edilen kaygısı nedenleriyle gönderemediklerinden dolayı biz alıyoruz. Burada önemli bir boşluğu dolduruyor ve bu çocukları hayata hazırlıyoruz. Burada sosyal hizmet sunumlarını yerinde inceleyip, işbaşı eğitimlere katılarak bilgi beceri ve deneyim elde etmelerini sağlanıyor. Engellilerin önündeki engelleri kaldırmak boynumuzun borcudur.  Bütün engelli gruplarına imkânlarımız ölçüsünde hizmet sunmaya çalışıyoruz. Engelsiz yaşam merkezimizde adı üstünde engelli evi olduğu için bir evden hiç bir farkı yok. Evin içerisinde mutfağındaki buzdolabından, çamaşır ve bulaşık makinesine tutun da engelli tuvaleti ve oturulacak, dinlenilecek odaya kadar tüm imkânları sağladık. Bunun dışında merkezde spor, oyun, park, eğitim, öğretim, bakım gibi diğer gerekli düzenlemeleri yaptık.? dedi.