ER-İHYA-DER 4 YILDA 35 ADET BİLGİSAYAR 16 ADET TABLET DAĞITIMI YAPTI

Erzurum İmam Hatipliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ER-İHYA-DER) 2 bin 600 öğrenciye kırtasiye malzemesi ve okul üniforması yardımı yaptı.

Tarih: 06.06.2023 18:47
ER-İHYA-DER 4 YILDA 35 ADET BİLGİSAYAR 16 ADET TABLET DAĞITIMI YAPTI

www.erzurumgunebakis.com/ Berivan POLAT

ER-İHYA-DER Derneğinin dört yıl içerisinde Ramazan ve Kurban Bayramlarında 856 yetim çocuklarına bayramlık elbise dağıtımını gerçekleştirdiğini ifade eden Erzurum İmam Hatipliler Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği (ER-İHYA-DER), Başkanı Muhammed İkbal Çiçek,  Yakutiye İmam Hatip Lisesinin 10 öğrencisi TÜBİTAK yarışmasında elektrikli araba üreterek birinci olduklarını ER-İHYA-DER Derneği olarak 10 öğrencinin her birine yarım gram altın hediye ettiklerini söyledi.

Çiçek, “Derneğimizin yeni yönetim binasının açılışını Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen ve Palandöken ilçe Belediye Başkanımız Sayın Muhammed Sunar beyefendi ile gerçekleştirdik ve Sayın Valimiz Okay Memiş derneğimize ziyarette bulundular. Erzurum İmam Hatipliler Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği olarak 4 yıllık dernek faaliyetlerimiz arasında hafta sonları derneğimiz öncülüğünde sabah namazı programları sonrası çay, simit, çorba, süt ve kahvaltı ikramında bulunuyoruz. Dernek binamızda her hafta cumartesi akşamı tefsir ve ilmihal sohbetleri gerçekleştiriyoruz. Kıymetli hocalarımızla İbrahim Erkal Kültür Merkezinde Kur’an-ı Kerim ziyafeti gerçekleştiriyoruz ve Derneğimiz öncülüğünde devam eden 4-6 yaş Kur’an-ı Kerim kursu öğrencileri hayvanlar için yaptıkları barınakları hayvanlara merhamet temalı haftada parklara yerleştiriyorlar. Hafta sonları derneğimiz öncülüğünde 11.sınıf imam hatip lisesi öğrencilerine üniversiteye hazırlık kursları verdik. Yakutiye proje İmam Hatip Lisesi 10 öğrencimiz TÜBİTAK yarışmasında elektrikli araba üreterek birinci olup bizleri onurlandırdılar. Bizde ER-İHYA-DER Derneği olarak 10 öğrencilerimize her birine yarım gram altın hediye ettik. Ramazan ve Kurban Bayramlarında 856 yetim çocuklarımıza bayramlık elbise dağıtımı gerçekleştirdik. Derneğimiz öncülüğünde 2 bin 600 öğrencimize kırtasiye malzemesi ve okul üniforması yardımında bulunduk. Pandemi sürecinde ve 4 yıllık süreçte kardeşlerimize 35 adet bilgisayar ve 16 adet tablet dağıtımını yaptık.” dedi