ER-İHYA-DER’DE yeni kütüphane açılıyor!

Erzurum İmam Hatiplilier Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, (ER-İHYA-DER) yeni başkan Tayfun Sakar ile ilk faaliyetine imza atacak.

Tarih: 13.02.2024 21:26 Güncelleme: 14.02.2024 08:20
ER-İHYA-DER’DE yeni kütüphane açılıyor!

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

Dernek geçmişi hakkında bilgiler veren (Erzurum İmam Hatiplilier Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) ER-İHYA-DER Başkanı Tayfun Sakar, 2024 planlarından bahsetti. 

“Derneğimiz kurulduktan sonra ağırlıklı olarak ihtiyaç sahiplerine bağış-yardım faaliyetlerinde bulunuyoruz. Hastalar olsun, ramazan aylarında fitre veya zekât yardımları olsun, kurban bayramlarında et yardımları olsun yardımlarımıza devam ediyoruz. Bu yardımlarımız 6 yıldır devam ediyordu. Bunların yanı sıra Eski Belediye Başkanı Sıddık Polat hocamız, haftalık tefsir ve ilmihal dersleri veriyor. Bu dersler hafta sonları oluyor ve hala aksatmadan devam ediyoruz. Hem dernek mensuplarımızdan hem de dışarıdan insanlar gelip bu derslerden faydalanabiliyorlar.” 

“Bunun dışında bu yıl daha çok eğitim öğretime ağırlık verdik. Günümüzde çocukların kötü alışkanlıklara alışması anlık yaşanan çok kolay bir durum haline gelmiş. Biz bu durumu ortadan kaldırmak maksadı taşıyoruz.” 

“2023 YILINDA YAKLAŞIK 800 BİN TL’LİK BAĞIŞ YARDIM FAALİYETİ OLDU”

Sözlerine, “10 tanesi imam hatip lisesi mevzunu olmak üzere 13 ihtiyaç sahibi çocuğumuzun dershane ihtiyacını karşılıyoruz, onları dernek bünyesinde dershaneye gönderip masraflarını biz karşılıyoruz” Şeklinde devam eden Sakar, “Önceki yıllarda burs olayımız 30-35 kişiye nakdi olarak veriliyordu. Biz bunu daha farklı bir şekilde planlayıp, çocukların daha uzun vadede hazırlık yapabilmesi için bu yöntemi seçtik. Önümüzde ki yıllarda da bu sayıyı daha fazla artırmak istiyoruz. Tabi dershane fiyatları da son iki yılda baya arttı. İnsanların bunları karşılaması bir hayli zor” dedi.

5 bin kitaplık kütüphane 2024 yazında açılıyor!

Sakar, 2024 yılının yaz ayında için dernek içinde bulunan, yaklaşık 5 bin kitaptan oluşan kütüphaneyi açmayı düşündüklerini söylerken 2023 yılında ki nakit yardımını da konuşmasına ekledi.

“Son olarak kış yardımlarından bahsedecek olursak, talep eden olursa yakıt desteği ancak ağırlıklı olarak gıda desteği veriyoruz. 2023 yılında yaklaşık 800 bin TL’lik bağış yardım faaliyeti oldu. Bunların içinde; gıda, kömür, eşya vb. gibi genel ihtiyaçları kapsayan yardımlar bulunuyor. İnşallah 2024 yılında bu sayıyı daha da artıracağız.”