Erdal Vahit Albayrak’tan Cumhuriyetin 100. yılına özel etkinlik Açıklaması

Spor Faaliyetleri ve Sportif Değerlendirme Takip Birimi Şube Müdürü Erdal Vahit Albayrak, Amatör Spor Haftası ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılı kapsamında düzenlenecek olan etkinlikler hakkında açıklamalarda bulundu

Tarih: 16.10.2023 19:19
Erdal Vahit Albayrak’tan Cumhuriyetin 100. yılına özel etkinlik Açıklaması

www.erzurumgunebakis.com/ Halil İbrahim Aktaş 

Yaptığı açıklamalarda, Böylesine önemli bir tarihte, amatör spor haftası ve Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında etkinlikler düzenleyeceklerini dile getiren Albayrak, "

Türkiye Büyük Millet Meclisinin 29 Ekim 1923 günü gerçekleşen oturumunda Mustafa Kemal'in hazırladığı anayasa değişikliği teklifinin kabul edilmesiyle Türkiye Devleti'nin yönetim şeklinin cumhuriyet olarak belirlenmesinin 100. yılına bizlerde etkinlikler düzenledik” ifadelerini kullandı.

Albayrak, “Din ve Vicdan Özgürlüğü, Düşünce Kanaat ve İfade Özgürlüğü, Basın Özgürlüğü, Haberleşme Özgürlüğü, Yerleşme ve Seyahat Özgürlüğü, Toplantı Hak ve Özgürlüğü, Bilim ve Sanat Özgürlüğü gibi özgürlüklerin anayasal olarak güvence altına alınmasının 100. yılındayız ve bu anlamda 23 Ekim Pazartesi günü Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde 1 yıl boyunca ilimizde Türkiye Şampiyonası, Avrupa Şampiyonası ve Dünya Şampiyonası gibi organizasyonlarda dereceye giren sporcularımıza, aileleri ile beraber bir ödül gecesi düzenleyeceğiz. Bu şekilde Amatör Spor Haftası’nı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın ödül törenini de düzenlemiş olacağız”. 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramında da yine 30’un üzerinde faaliyetimiz olacak.

“Özellikle 28 Ekim Cumartesi Günü Havuzbaşı’nda saat 13:00’ten sonra bisiklet yarışlarımız, halk koşularımız, off-road, motosiklet araçları ve şehir protokolünün katılımı ile birlikte araçları süsleyerek Cumhuriyet Caddesi’nden, Kars Kapı ’ya oradan da Aziziye Tabyalarına saygı turu düzenlenecek. Aziziye Tabyalarında valimizin katılımıyla birlikte istiklal marşı ile başlayan kısa bir program yapacağız. Yine 26 Ekim Perşembe günü saat 19:00’da Olimpiyat Parkı içerisindeki spor A.Ş. tesislerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için futbol müsabakası olacak. Turnuvaya, Erzurum il protokolünün ve yine Erzurum’un tanınmış simalarının da katıldığı bir turnuva düzenleyeceğiz. Bu şekilde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı coşkulu bir şekilde kutlayacağız”.