Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Soçi dönüşü iç siyasete ilişkin de konuştu. Hedefinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Erdoğan'a oy veren kitleler sorgulanmalı" sözleri vardı.

Tarih: 06.09.2023 10:12
Erdoğan

Erdoğan, "Akli bir sıkıntı var, hala faturayı millete kesiyorsun. Milletin beklediği asıl değişim gerçekleşmeli" dedi. Erdoğan, yerel seçimde MHP ile iş birliğine ilişkin de mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Soçi dönüşü uçakta gazetecilerin iç siyasete ilişkin sorularını da yanıtladı.

Erdoğan'a CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun "Kitleler Erdoğan'a oy veriyorsa o kitlenin sorgulanması gerek. Toplumsal sorunumuz vardır" sözleri hatırlatıldı.

Erdoğan, bu açıklamalara "Burada gerçekten akli bir sıkıntı var. Hala faturayı millete kesiyorsun. Sen kaç tane masa kurarsan kur, senden bir şey olmaz. Belediye başkanın geliyor, otobüsün üzerinden sana bir tane koltuk atıyor, o koltuğa tutunmaya çalışıyorsun. Daha partisinde demokrasiyi işletmeyen bir şahsın, millet iradesine saygı duymasını beklememek lazım. Değişimden söz edenler öncelikle millete tepeden bakan tavırlarını terk etmeli ve milletin beklediği asıl değişimi gerçekleştirmelidir" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP ile yerel seçimde 81 ilde iş birliği olacak mı sorusuna da yanıt verdi ve "81 vilayeti masaya yatırıp nerede, nasıl, kimle kazanırız, bunların hepsini konuşacağız. Görevlendirdiğimiz arkadaşlarımız bunları beraberce görüşecekler, nihai kararları da biz vereceğiz ve o şekilde yola devam edeceğiz. Devlet bey ile son görüşmemizde de bu işleri ele aldık. Devlet Bey’in de hitabıyla ‘koçbaşlarını belirleyip’ yola öyle devam edelim. Cumhur ittifakını en iyi temsil edecek, ilkelerimizi yerelde yaşatacak adaylarla milletimizin karşısına çıkacağız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'a İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yerel seçimlerde tek başlarına girecekleri yönündeki açıklaması da soruldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akşener’in çıkışı için "Pazarlıkta el yükseltme gayreti" dedi.

Millet ittifakında bir istişare zemini olmadığını söyleyen Erdoğan, "Biri iş birliği diğeri ayrılık diyor. Hangi pazarlıklar yapıldığını, ne sözler verildiğini yenilgilerinin sonunda öğreniriz" dedi. HABER MERKEZİ