ERİHDER Başkanı Toparlak’tan Yeni Kitap

Erzurum İbrahim Hakkı Hazretleri Derneği (ERİHDER) Başkanı Nuri Toparlak’ın yazdığı Şehri Kadim’in Gönül Dostları adlı kitabın genişletilmiş 2. baskısı çıktı.

Tarih: 02.10.2023 19:38 Güncelleme: 02.10.2023 19:49
ERİHDER Başkanı Toparlak’tan Yeni Kitap

www.erzurumgunebakis.com/ Halil İbrahim Aktaş

Erzurum İbrahim Hakkı Hazretleri Derneği Başkanı Nuri Toparlak, Şehri Kadim’in Gönül Dostları kitabının genişletilmiş halde çıkan 2 baskısı hakkında bilgi verdi. Toparlak, kitabın biraz daha genişletilmiş olduğunu ve kitaba 25 yeni şahsiyetin daha eklendiğini belirtti.

Şehri Kadim’in Gönül Dostları’nda 269 Şahsiyet

“Kitabımızın 2. baskısı biraz daha genişletilmiş oldu. Daha önceki ilk baskıda, kitapta 244 şahsiyet bulunuyordu. Şimdi kitabın 2. baskısında 269 şahsiyet kitapta yer aldı. Kitapta, Abdurrahman Gazi’den, Hacı Fakrullah Bilgin Hoca’ya kadar Erzurum’un manevi mimarlarından tutun da gelmiş geçmiş bütün mutasavvıflarından, genel kurmay başkanlarına, aşıklarına, şairlerine bütün Erzurum’un değerlerini bu kitap içerisinde toparlayıp derledik.” 

Şehrimizin Manevi Bir Sorumluluğu Olduğunu Hissettik

“Tabii ki bunu yapmamızdaki sebep, şehrimizin manevi bir sorumluluğu olduğunu hissettik. Aynı zamanda da bu şehrin bu ülkeye çok büyük katma değeri olduğundan dolayı bu şahsiyetlerle alakalı bunların yapmış olduğu çalışmalardan dolayı şehre büyük bir kazanım sağlamışlar. Ondan dolayı da bu şahsiyetleri gelecek nesillere aktarma, onları tanıtma adına bu çalışmayı ortaya koyduk. Bu eser inşallah belki evladiyelik bir eser olacak. Gelecek nesiller buna baktığı zaman, bu şehirde kimler yetişmiş? Neler yapmışlar? Ne hizmetlerde bulunmuşlar? Bunların hepsini görecekler. Tabii kitabın daha genişletilmişi ansiklopedik bir tarzı olan, külliyet şeklinde olan çalışmamız da devam ediyor. Onun çıkacağı süre ise şu anda net değil.”