ERİHDER RAMAZAN AYINDA İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERİ UNUTMADI

Erzurum İbrahim Hakkı Hz. Derneği (ERİHDER) maddi durumu iyi olmayan ailelere gıda, ekmek ve giyim yardımında bulunacak.

Tarih: 21.03.2024 13:29
ERİHDER RAMAZAN AYINDA İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERİ UNUTMADI

www.erzurumgunebakis.com / İhsan KUMRU

Erzurum İbrahim Hakkı Hz. Derneğine yardım talebinde bulunan ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaç durumlarının tespit edilerek yardımların verildiğini ifade eden Erzurum İbrahim Hakkı Hazretleri Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Nuri Toparlak,  ihtiyaç durumları onaylanan vatandaşlara yardım yaptıklarını söyledi.

Toparlak,”  Mübarek Ramazan Ay’ının rahmete, berekete, huzura, kardeşliğe vesile olmasını Rabbimizden niyaz ederiz. İnsanlık büyük bir buhrandan geçiyor. Aile projesi ile insanları bir araya getirmek veren elle alan el bir arada olsun istiyoruz İnsani temel duyguların köreldiği, iyiliğin unutulduğu, bireyselleşmenin öne çıkarıldığı, paylaşma ve yardımlaşmanın küçümsendiği, başkalarının dertleriyle dertlenmenin yük sayıldığı bir zaman diliminden geçiyoruz. Erzurum İbrahim Hakkı Hz. Derneği  olarak  Ramazan öncesinde planladığımız Ramazan yardımlarını  artırdık. Derneğimiz aracılığı ile ihtiyaç sahibi ailelere yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Elimizden geldiği kadar ihtiyaç sahibi ailelerin yardımcı olmaya çalışıyoruz.  Ramazan  ayı içinde işadamı, esnaf ve hayırsever Vatandaşlarımız   bağışlarıyla merkezde ramazan ayına ait kimsesiz, yaşlı ve ihtiyaç sahibi aileye; içinde temel ihtiyaçlardan oluşan gıda paketi yardımı yapmaya başladık. Bu mübarek ramazan ayında da hayırsever insanlarımızın  bağışlarıyla birlikte yine kimsesiz ve maddi durumu iyi olamayan yaşlı yetim ve kimsesizlere gıda yardımlarını ulaştırmak yardımseverler aracılığıyla dernek olarak bizlere nasip oldu. Ramazan süresince bu yardımlarımız devam edecek. Yardım yapmak isteyen tüm hemşerilerimiz yardımlarını bekliyoruz. Unutulmaya yüz tutmuş güzelliklerimizi, iyiliklerimizi paylaşalım ki, kardeşliğimiz yaşasın, devam etsin.Vakfımızca önümüzdeki süreçte de mümkün olduğunca vatandaşlarımızın ihtiyaç ve sıkıntılarını gidermek üzere, yerinde tespitler ve incelemeler yapmak suretiyle yardımların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlamak için sosyal inceleme görevlilerimiz vasıtasıyla olsun, yardımlarımızı devam ettirilerek ihtiyaç sahibi insanlarımızın yanında olmaya devam edilecektir. Bu iftar sofralarında tuzu olan kardeşlerimizden Allah razı olsun. Burada bulunan yetim ve mazlum ailelerin gülümsemesinde en büyük pay onların. Bizler sadece verilen emanetleri yerine getirmekle mükellefiz. Bu Ramazan da paylaşmanın sevincini, kardeşliğin huzurunu birlikte yaşayalım.”