ERİHDER ŞEHRİ KADİM-İ GÖNÜL DOSTLARI BASKININ İKİNCİSİNİ DÜZENLEYECEK

Erzurum İbrahim Hakkı Hazretleri Sosyal ve Yardımlaşma Derneği (ERİHDER) Şehri Kadim-i Gönül Dostları 244 şahsiyeti bir eserde topladı.

Tarih: 20.05.2023 16:07 Güncelleme: 20.05.2023 16:08
ERİHDER ŞEHRİ KADİM-İ GÖNÜL DOSTLARI BASKININ İKİNCİSİNİ DÜZENLEYECEK

www.gunebakiserzurum.com / Berivan POLAT

Şehri Kadim-i Gönül Dostlarının ikinci baskısının önümüzdeki günlerde yapılacağını ifade eden Erzurum İbrahim Hakkı Hazretleri Sosyal ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Nuri Toparlak, Şehri Kadim-i Gönül Dostları ikincisi geniş çaplı bir çalışma olacağını söyledi.

Toparlak, “Erzurum İbrahim Hakkı Hazretleri Derneği olarak Şehri Kadim-i Gönül Dostlarının ikinci baskısının önümüzdeki günlerde yapacağız. Erzurum’un değerleri üzerine bir çalışma yapmıştık daha evvelden, bu şehrin Kadim-i Gönül Dostları diye bir projeydi. Bu proje içerisinde Erzurum’un tasavvufları Abdurrahman Gazi’den Hacı İsmail Fakirullahoğlu hocaya kadar 244 şahsiyeti bir eserde topladık. Ancak şu var ki, bize yeterli gelmedi, şahsime ait bir eserdir. Bunun gelirlerini biz ERİH-DER’ e bağışlıyoruz. Yaklaşık 300'e yakın bir değer üzerinde bir son çalışmamızdı. İkinci baskımız şehri kadim gönül dostlarımızın piyasaya çıkmasını bekliyoruz. Şehrin kodlarını belirleyen Erzurum’un değerlerini ortaya koyan değerlerimizin, şahsiyetlerimizi ortaya koyan bir derleme yaptık. Vakıf üyeleriyle beraber kabir taşları ile birlikte ikamet ettikleri dergâhları görev yaptıkları makamlarda fotoğraflarla beraber çok kapsamlı bir ansiklopedi tarzında bir şahsiyetler dizisi olacaktır. Bunlar Süleymaniye’den, Beyazıt’tan özel arşivlerden derlediğimiz eserlerle bu çok kapsamlı bin 500 sayfayı geçecek bir nadide eser olacaktır. Çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmalarımızın içinde Erzurum'un tanıtım günleri ile alakalı bir talebimiz var. Sadece şehrimizin kadayıf dolmasıyla ya da çağ kebabıyla veya Oltu taşıyla anılmasından ziyade o değerler olmasaydı Cağ kebabı Oltu taşı da olmazdı. Değerlerimizi ortaya koyan şehrimiz ve şehrimizin haricinde şehir dışında yaşayan hem Erzurumlular olmak üzere hem de diğer illerimize Erzurum ilinin değerlerini şahsiyetlerini tanıtalım. Bundan dolayı bir talep var bu talebimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Kısa zamanda da Kaynarca Erzurumlular derneğinin bir organizasyonu vardı.  O organizasyon da hem bir konferansımız oldu hem de bir değerleri tablolar halinde sergiledik ve imza günü düzenledi. Burada da tanıtımları gerçekleştirmiş olduk.”