ERİHDER´den anlamlı etkinlik

Erzurum İbrahim Hakkı Hazretleri Derneği(ERİHDER), tarih turizmine katkı sağlamak için 19-20-21 Mayıs tarihlerinde İbrahim Hakkı Hazretleri etkinliği düzenleyecek.

Tarih: 01.01.0001 00:00
ERİHDER´den anlamlı etkinlik

Günebakış/Muhammed COŞKUN

Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Üniversitesi ve Kültür Turizm İl Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenecek İbrahim Hakkı Hazretleri anma etkinliği 19-20-21 Mayıs tarihlerinde Havuzbaşı Kent Meydanında gerçekleştirilecek. ERİHDER Başkanı Nuri Toparlak, geniş çaplı yapılacak bu etkinlik ile tarih ve kültür turizmine katkı sağlamak amacında olduklarını belirtti.

Etkinlik ve amacı hakkında bilgiler veren Başkan Toparlak, ?Her yıl düzenli olarak yaptığımız İbrahim Hakkı Hazretleri anma etkinliğinin bu yıl daha farklı olarak düzenleyeceğiz. 314´üncü yıldönümü münasebetiyle düzenlenen bu etkinlik ile Erzurum´un tarih ve kültür turizmine katkı sağlamasını amaçlıyoruz. Burada İbrahim Hakkı Hazretleri´nin topluma çeşitli yönleriyle neler kattığını ifade etmeyi planlıyoruz. Geleneksel olarak düzenlenecek bu etkinliğimiz de bu yıl farklı olarak İbrahim Hakkı Hazretleri adına yaptığımız çizgi romanın minyatürünü hazırlayarak sergilemeyi hedefliyoruz. Erzurum´un başta İbrahim Hakkı Hazretleri olmak üzere diğer değerlerimizle beraber kapsamlı bir şekilde bir hafta sürebilecek festival boyutunda etkinlikler düzenlenerek önemli bir tarih ve kültür turizmine katkı sağlanabileceği kanaatindeyiz. Bu tür yapılacak etkinlikler yurt içi ve dışından katılımcıların sağlanması turizmde öneli bir canlılık gerçekleştirilebilir. Devlet kurumları haricindeki kurumsal şirketler bu konuda tanıtım noktasında katkı sağlamaları da önemlidir. Böyle bir projenin tertip edilmesi demek Erzurum´un tarihi ve kültürel turizm noktasında önemli bir adım atmış ve kendine bu alanda güçlü bir yer edinmiş olacaktır.? dedi.