Erkan hoca Halis Özkahya'ya sahip çıktı

Yaptığı bir hata sonrası hakemliği bıraktığını açıklayan Halis Özkahya'ya sahip çıkan Teknik Direktör Erkan Sözeri, kararını tekrar gözden geçirmesi çağrısında buşunarak, “Spor camiasının Halis Özkahya gibi hakemlere ihtiyacı var”

Tarih: 12.11.2021 15:59
Erkan hoca Halis Özkahya

Sinan AYDIN

Büyüehir Belediye Erzurumspor Teknik Direktörü Erkan Sözeri, yaptığı bir hata sonrası hakemliği bıraktığını açıklayan Halis Özkahya'ya sahip çıktı. Özkahya gibi hakemlerin hemen vazgeçilecek hakemler olmadığını vurgulayan Sözeri, Halis Özkahya'ya verdiği kararı tekrar gözden geçirmesi çağrısında bulundu. Sözeri, hakemliği bırakması gereken başka isimler olduğunu da söyledi. Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) deneyimli hakemlerinden Halis Özkahya, Süper Lig'in 12. haftasında oynanan Gaziantep - Kasımpaşa maçında futbol sahalarında ender görülen bir olaya imza atmıştı. 9 dakika uzatma verilen karşılaşmayı 5 dakika erken bitiren Halis Özkahya, hatasını farketmiş soyunma odasına giden futbolcuları tekrar geri çağırarak maçı 5 dakika daha oynatmıştı. Maçın sonucuna etki etmeyen bu hata gündem olmuş, Halis Özkahya bir açıklama yaparak hakemliği bıraktığını açıklamıştı. BB Erzurumspor Teknik Direktörü Erkan Sözeri, Halis Özkahya'ya sahip çıkığ kararını tekar gözden geçirmesi çağrısında buşundu.

“SPOR CAMİASININ HALİS ÖZKAHYA GİBİ HAKEMLERE İHTİYACI VAR”

BB Erzurumspor Teknik Direktörü, dünkü antrenman öncesi Gazetecilere yaptığı açıklamada Halis Özkahya'nın hakemliği bırakma kararına değinerek, "Spor camiasının Halis Özkahya gibi hakemlere ihtiyacı var" dedi. "Halis Özkahya gibi hakemlerin bu camiada olması gerekir" diyen Erkan Hoca, " Gönlümün razı olmadığı bir şeyi söylemek istiyorum. Doğru neyse onu söylemek istiyorum. Halis Özkahya hakemliği bıraktı. İnsani ve emek verme açısından Halis Özkahya gibi bir hakemimiz insani bir hatayla maça netice edecek bir hata değil. Hakemliği bırakması bizi üzdü. Kararını yeniden gözden geçirmesini istiyorum. Bazı hakemler var, adını söylemek istemiyorum, Halis Özkahya gibi hakemler olsun. Hata yapanların ödüllendirildiği hakemlere meydan kalmasın. Spor camiasını bu anlamda destek olmaya davet ediyorum. Gördüğünü çalan bir hakem. Halis Özkahya gibi hakemlerin bu camiada olması gerekir” dedi.