Erkan hoca temkinli: "Daha hiçbir şeyi başarmadık"

Ligin 16. haftasında deplasmanda Kocaelispor ile karşılaşacak olan Büyükşehir Belediye Erzurumspor, bu maçın hazırlıklarını sürdürdü. Dünkü antrenmanın basına açık bölümünde açıklamalarda buılunan teknik patron Erkan Sözeri, " Gay

Tarih: 07.12.2021 18:20
Erkan hoca temkinli:

Sinan AYDIN

BB Erzurumspor, dün gerçekleştirdiği antrenmanla Kocaelispor maçı hazırlıklarını sürdürdü. Spor Toto 1. Ligin 16. haftasında deplasmanda Kocaelispor ile karşılaşacak olan Büyüehir Belediye Erzurumspor, bu maçın hazırlıklarını sürdürdü. Kendi tesislerinde güneşli bir havada çalışan futbolcuların ve teknik heyetin oldukça moralli oldukları gözlendi. Antrenmanın ilk 15 dakikalık bölümü basına açık şekilde gerçekleştirildi. Düz koşu yaptıktan sonra ayağa pas ve  şut çalışması yapan futbolcular, daha sonra ise taktşik antrenman yaptılar. Teknik Direktör Erkan Sözeri, futbolcularına Kocaelispor takımının eksilerini ve artılarını anlattıktan sonra, Kocaelispor maçında sahada gçrmek istediği taktiği oyuncularına çalıştırdı. Antrenmanın basına açık bölümü sonunda basın açıklaması yapan Erkan Sözeri, Süper Ligin en önemli adayı olduklarını, Kocaelispor maçına iyi konsantre olup dikkatli oynayacaklarını, söyleyip son haftalarda güzel bir gidişat yakaladıklarını ifade etti. 

"GAYET İYİ GİDİYORUZ AMA..."

Kocaelispor karşısında 3 puan alarak son haftalardaki iyi gidişatı sürdürmek istediklerini söyleyen BB Erzurumspor Teknik Direktörü Erkan Sözeri, ligin bu bölümüne kadar iyi performans gösterdiklerini ifade ederek, "Son haftalarda güzel bir gidişatımız var. Son 5 maçımızı 13 puanla tamamladık. Gayet iyi gidiyoruz ama lig maçlarının daha 3’te 1’ini oynadık, 3’te 2’si duruyor. Bazen iyi başlayan takımlar zaman zaman düşüşler yaşayacak. Ümraniyespor ve Eyüpspor örneğinde olduğu gibi diyebiliriz. Biz bu sıkıntıları çok yaşamadık. Yaşamak da istemiyoruz. Geç kurulan bir takım olduğumuz için sezon başı biraz sıkıntı yaşayabiliriz diye düşündük ama oyuncularımızın özverisiyle orayı iyi geçtik" şeklinde konuştu.

"KOCAELİSPOR MAÇINA İYİ KONSANTRE OLACAĞIZ"

Erkan Sözeri, açıklamalarına şöyle devam etti: "Önümüzde Kocaelispor maçı var. Son haftalarda sıkıntılı durumlardan geçiyorlar. Ne kadar sıkıntılı olursa olsunlar 20 puana sahipler. Ciddi imkanlarla takımı kurdular ve hedefleri var. Geçen yıl güzel bir performansla bu lige yükseldiler, bu yıl hedefleri Süper Lig’e çıkmak. Zor bir maç olacak. Dikkatli oynayacağız, iyi konsantre olacağız. Oradan kazanacağımız 3 puanın bizi çok daha iyi yerlere taşıyacağının bilincindeyiz.

"TRANSFER TAHTASI AÇILIRSA 1-2 OYUNCU TRANSFER EDEBİLİRİZ"

Transfer tahtamız kapalı. Artan Euro’dan dolayı davalı oyunculara ödenecek tutar biraz yüksek. Daha önce de söyledim; içerideki oyuncularımızın ödemelerini yapamıyorsak hiç transfere gerek yok. Ödemeler yapılır, transfer tahtası açılırsa belki 1-2 oyuncu transfer edebiliriz. Takımı bozmak istemiyorum, oyuncularım iyi bir performans gösteriyorlar. 1-2 oyuncuya da hangi bölge olsun diye karar vermedim. Son 4-5 maçta oluşacak performanslara göre karar veririm.

"ERZURUMSPOR SÜPER LİG’İN EN ÖNEMLi ADAYI"

Futbolda lig ayrımı olmaz ama bizim lig biraz farklı. Mesela biz Boluspor’u yendik herkes neden daha farklı bir skor olmadı diye eleştirdi. O Boluspor, Ümraniyespor ve Eyüpspor gibi yukarıdaki takımları mağlup etti. En sondaki Balıkesirspor da dahil bu ligde her takım her takımı yenebilir. Hangi takımlar şampiyonluğa oynayacak derseniz, zaten haftalar ilerledikçe o ortaya çıkıyor. Ama ben şunu net biliyorum; son 6 hafta bile bu ligde nelerin değiştiğini çok rahat görebiliyoruz. Daha hiçbir şeyi başarmadık. Biraz temkinli olup maç maç gitmekte fayda var. Bizim hedefimiz Süper Lig ve Erzurumspor Süper Lig’in en önemli adayıdır.