Erkek çocuk mu kız çocuk mu?

Erzurumlular erkek çocuklarına mı düşkün kız çocuklarına mı?

Tarih: 26.12.2023 12:16
Erkek çocuk mu kız çocuk mu?

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

Son dönemlerde Türkiye’nin bazı şehirlerinde yapılan anketler sonucu ailelerin erkek ve kız çocukları arsında bir seçim yapılmadığı görüldü. Peki, Erzurum’da bu durum nasıl? 

Erzurumlu vatandaşlar tıpkı diğer şehirlerde ki gibi erkek ve kız çocukları arasında asla ayrım yapılamayacağını dile getirdi. Coğrafyanın verdiği özelliklerden dolayı kız çocuğunun daha baskılı yetiştirildiğini ifade eden vatandaşlar, erkek çocuklara kız çocuklarında biraz daha fazla tolerans tanıdıklarını söylediler. 

İrfan Derile, “Çocuklarımızın arasında ayrım yapmak söz konusu değil. Eskisi gibi değiliz, artık yeni ve gelişmiş bir şehiriz. Bu soru eskiden sorulsaydı düşünmeden erkek çocuğumu daha çok seviyorum diyecek insanlar olabilirdi. Ancak şuan böyle bir şeyi duyamazsınız” 

Eren Yurtkökenli, “Bu soru eski yıllarda sorulsaydı muhtemelen erkek çocuğum derdim ancak şimdi zamanın ve gördüklerimizin bize öğrettiği şey evlatlarımızın bize bir emanet olarak verildiğidir. Benim 3 çocuğum var, 2’si kız. Hepsini ayrı ayrı çok seviyorum. Hiçbir zamanda ayrım yapmam ve yapmayacağım.” 

Halil Göreç, “Kötü bir zamandan geçiyoruz. Tabi ki bu sorunun cevabı erkek veya kız çocuklarımız değil. Ancak dönemin gençlerinin kanları çok hızlı akıyor. Kız olsun erkek olsun, onların kafalarına girmek çok kolay. İnsan tabi korkuyor, özellikle kızları için. Erkek çocuk bir şekilde kendine yetebilir ama kız çocukları için bu geçerli olmayabiliyor. O yüzden evlatlar arsında bir ayrım yok ancak erkek çocuklara kız çocuklarından daha fazla tolerans sağlandığı da bir gerçek.”