Erkek Din Görevlileri Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okumak için yarıştı

8. Erkek Din Görevlileri Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması 1.si Erzurum'dan çıktı.

Tarih: 06.09.2022 10:12
Erkek Din Görevlileri Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okumak için yarıştı

Sinan AYDIN

2022 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftasında, görevlilere yönelik etkinlikler çerçevesinde Erkek Din Görevlileri arasında ''Kur'an-ı Kerimi Güzel okuma'' yarışması düzenlendi. Diyanet İşleri Başkanlığı, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığınca Muş’taki Salih-Muhlise Çağlayan Camiinde düzenlenen Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasına 10 bölgeden 9 erkek din görevlisi katıldı.

BİRBİRİNDEN GÜZEL SESLER JÜRÜYİ MEST ETTİ

Komisyonda Başkan olarak DİB Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Osman İyişenyürek görev aldı. Üye olarak DİB Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi İbrahim Noğman, DİB Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Salih Akyüz, DİB Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya ve Muş İl Müftüsü İbrahim Halil Demir görev aldılar. Jüri ve dinleyiciler karşısında birbirinden güzel sesleri yarıştıran din görevlisi yarışmacılar, seslendirdikleri ayetlerle takdir topladı.

BİRİNCİ ERZURUM’DAN BURHAN BOZKURT OLDU

Yarışma sonunda seçici kurul tarafından belirlenen puanlamaya göre 1. Erzurum’dan Yıldız Camii Müezzin Kayyımı Burhan Bozkurt, 2. Trabzon’dan Muhammed Saka, 3. ise Kastamonu’dan Esat Tuna oldu. Yarışma, dereceye giren Din görevlilerine hediye takdimlerinin yapılması ve Bitlis Müftüsü Mehmet Faysal Geylani'nin yapmış olduğu duanın ardından sona erdi.