ERŞA ŞEHRİN KÜLTÜRÜNE IŞIK TUTUYOR

Erzurum Şehir Arşivini ziyaretçi akınına uğruyor.

Tarih: 03.08.2023 18:04 Güncelleme: 03.08.2023 19:00
ERŞA  ŞEHRİN KÜLTÜRÜNE IŞIK TUTUYOR

www.erzurumgunebakıs.com / Rabia Aslan Karakaş 

Erzurum Şehir Arşivini ziyaret eden ziyaretçiler tarihi yolculuk yapma imkânı bulurken diğer yandan ise gönüllere işlenen türkülerle ölümsüz nağmeleriyle konuklarını ağırlıyor.

Tarihi dokusuna uygun olarak zaman ve mekân ruhunun canlandığı Erzurum Şehir Arşivi, yaşadığı gelişim serüveniyle hem il içinden hem de il dışından gelen konuklardan büyük beğeni topluyor.

Yine ayrıca Erzurum Şehir Arşivinin açık avlusunda şadırvandan akan suyun büyülü sesi ve Erzurum güzel havası eşliğinde çayı içme imkânı da sağlarken günün her saati ücretsiz olarak gezilen ve ziyaretçilerine tarihi yolculuk yapma imkânı veren Erzurum Şehir Arşivi’nde aynı zamanda sanal gerçeklik ortamında şehir turu atma imkânı da sağlıyor. 

Erzurum Şehir Arşivi sahip olduğu binlerce yıllık birikimi, kadim tarihi ögeleri, doğal güzelliği, inanç turizmi açısından bağrında yaşattığı kıymetli değerleri ve kazandırılan alternatif yaşam alanlarıyla geleceğin önemli turizm merkezleri arasında yer aldığını ifade eden İşletmeci Nihat Uğurlu,  Erzurum Şehir Arşivi yerinin tarihi ve kültürel değerlerinin ortak buluşma noktası haline geldiğini söyledi.

Uğurlu,”  Erzurum Şehir Arşivi Erzurum Valiliği, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi’nin iş birliğinde kuruldu.  100 binin üzerinde tarihi belge, doküman ve fotoğraf yepyeni bir kimlik kazandı. Günün her saati ücretsiz olarak gezilen ve ziyaretçilerine tarihi yolculuk yapma imkânı veren Erzurum Şehir Arşivi’nde aynı zamanda sanal gerçeklik ortamında şehir turu atma imkânı da mevcut. Dinlenme salonlarında nefes alınabilecek imkânlar sunan Erzurum Şehir Arşivi’nin açık avlusunda şadırvandan akan suyun büyülü sesi ve Erzurum güzel havası eşliğinde çayı içme imkânı sunuyoruz. Bu yerimizde Tarihi, kültürel değerlerimizi, yöresel güzelliklerimizi gelen ziyaretçilerle buluşturma imkânı sağlıyoruz.  Akşam saatlerinde organize ettiğimiz özel etkinliklerle Erzurum Şehir Arşivi’ne bambaşka bir hava katıyoruz. Bu eseri bizlere kazandıran ve emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”